ΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑ

ΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 12

“Μόλις είδα την Βυσσινόπιτα το μυαλό μου άθελα πήγε στο αριστούργημα του Τσέχοφ. Ο Βυσσινόκηπος είναι ένα έργο που περιγράφει το τέλος μιας εποχής και το αναγκαστικό ξεπούλημα, εξαιτίας της χρεοκοπίας, ενός οικόπεδου με πανέμορφα ανθισμένα δέντρα. Πόσο πιο κοντά σε αυτό που ζούμε σήμερα ; Καλή μας όρεξη.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (0 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 1 κούπα παγωμένο νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Για την γέμιση
  • 500 γρ. βύσσινα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑ

Οδηγίες

  • 1. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • 2. Ζυμώνουμε τα υλικά και χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  • 3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βύσσινα με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα.
  • 4. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 24 εκ. διάμετρο.
  • 5. Ανοίγουμε με τον πλάστη το πρώτο φύλλο και το τοποθετούμε στο βουτυρωμένο σκεύος έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα.
  • 6. Προσθέτουμε την γέμιση.
  • 7. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες 2 εκ.
  • 8. Τοποθετούμε τις λωρίδες πάνω από τα βύσσινα, πρώτα οριζόντια, αφήνοντας 2 εκ. κενό μεταξύ τους, και μετά κάθετα, εναλλάξ πάνω και κάτω από τις οριζόντιες λωρίδες .
  • 9. Ψήνουμε την Βυσσινόπιτα στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΒΥΣΣΙΝΟΠΙΤΑ
  • 0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (0 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση