ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 12

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 220 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 ασπράδια
  • 200 ml γάλα
  • 1 βανίλια
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 200 γρ. φράουλες
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 400 γρ. φυτική κρέμα σαντιγί
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
  • 350 γρ. φράουλες σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. τρούφα σοκολάτα
DSC09881DSC09886DSC09888DSC09891DSC09893DSC09899DSC09903DSC09909DSC09912DSC09914DSC09917DSC09918DSC09934ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ

Οδηγίες

  • 1. Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
  • 2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τα ασπράδια, το γάλα, το αλεύρι και την βανίλια.
  • 3. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  • 4. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα.
  • 5. Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • 6. Αλέθουμε στο μούλτι τις φράουλες μαζί με το ζαχαρούχο.
  • 7. Αφού κρυώσει καλά το κέικ, κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια και ρίχνουμε το γλάσο.
  • 8. Χτυπάμε την σαντιγί μαζί με το τυρί μασκαρπόνε και καλύπτουμε το κέικ.
  • 9. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια φράουλα και την τρούφα.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση