

ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 12
- Βαθμός ΔυσκολίαςΕύκολο
Βαθμολογία Συνταγής
- (1 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 220 γρ. βούτυρο
- 350 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 ασπράδια
- 200 ml γάλα
- 1 βανίλια
- ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 200 γρ. φράουλες
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 400 γρ. φυτική κρέμα σαντιγί
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- 350 γρ. φράουλες σε κομματάκια
- 2 κ.σ. τρούφα σοκολάτα














Οδηγίες
- 1. Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
- 2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τα ασπράδια, το γάλα, το αλεύρι και την βανίλια.
- 3. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
- 4. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα.
- 5. Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- 6. Αλέθουμε στο μούλτι τις φράουλες μαζί με το ζαχαρούχο.
- 7. Αφού κρυώσει καλά το κέικ, κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια και ρίχνουμε το γλάσο.
- 8. Χτυπάμε την σαντιγί μαζί με το τυρί μασκαρπόνε και καλύπτουμε το κέικ.
- 9. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια φράουλα και την τρούφα.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(5 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια