ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 12

«Αν ισχύει η παροιμία για το μήλο και τον γιατρό ,διανύω τις τελευταίες μέρες της ζωής μου. ‘Eχω φάει ελάχιστα μήλα , όχι ότι δεν μου αρέσουν αλλά ανατριχιάζω . Γιατί  γελάτε ;;;;;;;;;; Εσείς που ανατριχιάζετε με την κιμωλία  ή το ροδάκινο είναι πιο φυσιολογικό ; Ειδικά με τα πράσινα μήλα έχω θέμα. ‘Εφτασα σε σημείο να παρακαλάω να βγει η γρίπη των πράσινων μήλων και με μια ντιρεκτίβα της ευρωπαϊκής ένωσης να καταστρέψουν και το τελευταίο κλαδάκι. Δεν έχω όμως κανένα πρόβλημα να φάω μήλο σε μηλόπιτα ή σε χυμό. Στην συγκεκριμένη συνταγή η εικόνα κερδίζει κατά κράτος την γεύση η όποια επίσης  είναι καλή. ‘Hταν τόσο ωραία που σκεφτήκαμε να τα αφήσουμε κανένα μήνα στο σεμεδάκι πάνω από την τηλεόραση.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (12 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 φύλο ζύμη κουρού
  • 3 μήλα
  • 180 γρ. καρύδια αλεσμένα στο μπλέντερ
  • 2 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κόρν φλάουρ
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. μέλι
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

Οδηγίες

  • 1. Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες.
  • 2. Τα βράζουμε για 5 λεπτά ,σε 1 λίτρο νερό με 100 γρ. ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα στραγγίζουμε.
  • 3. Κόβουμε τη ζύμη σε στρόγγυλα κομμάτια , και την βάζουμε σε βουτυρωμένα φορμάκια.
  • 4. χτυπάμε τα αβγά με τη υπόλοιπη ζάχαρη την κανέλα και τα καρύδια.
  • 5. Σε κάθε φορμάκι βάζουμε 2 κουταλάκια από το μίγμα.
  • 6. Τυλίγουμε ένα κομμάτι μήλο σε ρολό και συνεχίζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι από πάνω Κάθε τριανταφυλλάκι αποτελείται από δυο κομμάτια μήλο.
  • 7. Τοποθετούμε τα τριανταφυλλάκια μέσα στα φορμάκια.
  • 8. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στη χαμηλή σκάλα του φούρνου.
  • 9. Όταν τα βγάλουμε τα αλείφουμε με λίγο μέλι για να γυαλίσουν.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
  • 12 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3.4 / 5)

5 σχόλια στο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

  1. Gavriilidou Νοέμβριος 29, 2013 at 6:56 μμ #

    molis exo ftiaksi ta mhlopitakia, yperoxa stin gefsi tous, sinxaritiria.

  2. Katerina Δεκέμβριος 13, 2013 at 9:44 μμ #

    πολύ όμορφα και νόστιμα!

  3. stela drousa Δεκέμβριος 17, 2013 at 10:46 πμ #

    an agapas ta louloudia skftese na tin fas diaforetika kleinis ta matia sou kai tinapolamvanis .einai teleia

  4. Γλυκερία Ιούλιος 2, 2015 at 5:37 πμ #

    Α, αυτά θα μου φτιάξεις στο… γάμο μου! Ο Λεωνίδας έχει δίκιο, μπιμπελό είναι!

Αφήστε μια απάντηση