ΠΟΥΤΙΓΚΑΠΟΥΤΙΓΚΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 14

“Η πρώτη μου επαφή με την πουτίγκα έγινε στην ηλικία των 13 ετών. Μέχρι τα 13 μου όταν λέγαμε γλυκό ήταν σπάνια μερέντα και συνήθως ψωμί νερό και ζάχαρη ή βούτυρο με μέλι και συνήθως χτυπητό αυγό. Εκείνη την χρονιά λοιπόν ταξίδεψα στην Αγγλία . Την πρώτη μέρα μετά το φαγητό μας έβγαλαν πουτίγκα, είπα δεν μπορεί έκαναν λάθος , μάλλον το γλυκό θα μας το σερβίρουν αργότερα , μάταια περίμενα. Άγλυκο και μακριά από την έννοια γλυκό που είχα στο μυαλό μου. Μου θύμισε έντονα ένα ποντιακό επιδόρπιο που έκανε η γιαγιά μου το κισέλ.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (7 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 7 αυγά
  • 7 φέτες ψωμί του τοστ φρυγανισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1200 γρ. γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αμύγδαλα λευκά κομμένα σε κομματάκια
  • 180 γρ σταφίδα ξανθή μουλιασμένη σε λίγο κονιάκ ή ρούμι
  • 1 βανίλια
  • Λίγο νερό
  • Μερικές σταγόνες λεμόνι
ΠΟΥΤΙΓΚΑΠΟΥΤΙΓΚΑΠΟΥΤΙΓΚΑΠΟΥΤΙΓΚΑΠΟΥΤΙΓΚΑΠΟΥΤΙΓΚΑΠΟΥΤΙΓΚΑΠΟΥΤΙΓΚΑΠΟΥΤΙΓΚΑΠΟΥΤΙΓΚΑ

Οδηγίες

  • 1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 200 γρ. ζάχαρη, 5 κουταλιές νερό και μερικές σταγόνες λεμόνι για να κάνουμε την καραμέλα.
  • 2. Την αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας και την μοιράζουμε σε 14 πυρίμαχα μπολάκια.(περίπου 1 κουταλιά σε κάθε μπολάκι)
  • 3. Μοιράζουμε τα αμύγδαλα, την σταφίδα και τα ψωμάκια στα μπολ.
  • 4. Χτυπάμε τα αυγά με 100 γρ. ζάχαρη ,τη βανίλια και το γάλα.
  • 5. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τα μπολάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο ,σε ένα ταψί με νερό (μπέν μαρί)στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • 6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • 7. Για να ξεφορμάρουμε τις πουτίγκες βάζουμε τα μπολ να σταθούν σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά και με ένα μυτερό μαχαιράκι ξεκολλάμε τα πλαϊνά .
  • 8. Αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΠΟΥΤΙΓΚΑ
  • 7 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3.9 / 5)

5 σχόλια στο ΠΟΥΤΙΓΚΑ

  1. Ιφιγένεια 12 Δεκεμβρίου, 2013 at 12:39 μμ #

    Την δοκίμασα και είναι πεντανόστιμη!!!
    Από εμφάνιση δεν σκίζει ΑΛΛΑ από ΓΕΥΣΗ….. τέλεια!!!!

  2. lija pappa 17 Δεκεμβρίου, 2013 at 10:39 πμ #

    trelainomai gia glika kai ipoutigka fantaji omorfi arki na agnwisoumai tis thermides

  3. amalia vasileiadi 19 Ιανουαρίου, 2014 at 2:45 μμ #

    Ο Σπύρος τρελαίνεται για πουτίγκα!!

Αφήστε μια απάντηση