

ΠΟΥΤΙΓΚΑ
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 14
- Βαθμός ΔυσκολίαςΕύκολο
“Η πρώτη μου επαφή με την πουτίγκα έγινε στην ηλικία των 13 ετών. Μέχρι τα 13 μου όταν λέγαμε γλυκό ήταν σπάνια μερέντα και συνήθως ψωμί νερό και ζάχαρη ή βούτυρο με μέλι και συνήθως χτυπητό αυγό. Εκείνη την χρονιά λοιπόν ταξίδεψα στην Αγγλία . Την πρώτη μέρα μετά το φαγητό μας έβγαλαν πουτίγκα, είπα δεν μπορεί έκαναν λάθος , μάλλον το γλυκό θα μας το σερβίρουν αργότερα , μάταια περίμενα. Άγλυκο και μακριά από την έννοια γλυκό που είχα στο μυαλό μου. Μου θύμισε έντονα ένα ποντιακό επιδόρπιο που έκανε η γιαγιά μου το κισέλ.”
Βαθμολογία Συνταγής
- (7 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 7 αυγά
- 7 φέτες ψωμί του τοστ φρυγανισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1200 γρ. γάλα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αμύγδαλα λευκά κομμένα σε κομματάκια
- 180 γρ σταφίδα ξανθή μουλιασμένη σε λίγο κονιάκ ή ρούμι
- 1 βανίλια
- Λίγο νερό
- Μερικές σταγόνες λεμόνι










Οδηγίες
- 1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 200 γρ. ζάχαρη, 5 κουταλιές νερό και μερικές σταγόνες λεμόνι για να κάνουμε την καραμέλα.
- 2. Την αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας και την μοιράζουμε σε 14 πυρίμαχα μπολάκια.(περίπου 1 κουταλιά σε κάθε μπολάκι)
- 3. Μοιράζουμε τα αμύγδαλα, την σταφίδα και τα ψωμάκια στα μπολ.
- 4. Χτυπάμε τα αυγά με 100 γρ. ζάχαρη ,τη βανίλια και το γάλα.
- 5. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τα μπολάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο ,σε ένα ταψί με νερό (μπέν μαρί)στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- 6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- 7. Για να ξεφορμάρουμε τις πουτίγκες βάζουμε τα μπολ να σταθούν σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά και με ένα μυτερό μαχαιράκι ξεκολλάμε τα πλαϊνά .
- 8. Αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

-
7 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
-
Βαθμολογία
(3.9 / 5)
5 σχόλια στο ΠΟΥΤΙΓΚΑ
Αφήστε μια απάντηση Κάντε κλικ εδώ για να ακυρώσετε την απάντηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Την δοκίμασα και είναι πεντανόστιμη!!!
Από εμφάνιση δεν σκίζει ΑΛΛΑ από ΓΕΥΣΗ….. τέλεια!!!!
Ναι ,είναι πολύ νόστιμη .
Και εύκολη συνταγή.
trelainomai gia glika kai ipoutigka fantaji omorfi arki na agnwisoumai tis thermides
Που και που ένα γλυκάκι δεν βλάπτει
Ο Σπύρος τρελαίνεται για πουτίγκα!!