ΜΑΛΕΜΠΙ
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 9
- Βαθμός ΔυσκολίαςΕύκολο
“Σε όλα τα σπίτια υπάρχει μια κόντρα . Είτε αθλητική, είτε πολιτική, είτε διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Στο δικό μας σπίτι η κόντρα είναι αν η μοτσαρέλα είναι νόστιμη. Η γυναίκα μου την λατρεύει ΑΝ από πάνω βάλεις ελαιόλαδο, ντομάτα , βασιλικό. Εγώ πάλι λέω ότι και κάτι εντελώς άνοστο να πάρεις και να βάλεις ελαιόλαδο, ντομάτα και βασιλικό νόστιμο θα σου φανεί…… το μαλεμπί είναι το ακριβώς αντίθετο της μοτσαρέλας . Μια νοστιμότατη κρέμα από μόνη της που προσθέτεις ροδόνερο , γλυκό τριαντάφυλλο και φιστίκι αιγίνης . Τι άλλο να ζητήσει κανείς ; Ένα γλυκό που όλοι λατρεύουμε και επανενώνει την οικογένεια.”
Βαθμολογία Συνταγής
- (6 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 1 1/2 λίτρο γάλα (προτιμήστε Βουβαλινό )
- 100 γρ. ρυζάλευρο
- 90 γρ. κόρν φλάουρ
- 130 γρ. ζάχαρη
- 3 κομματάκια μαστίχα Χίου κοπανισμένη
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης
- 200 γρ. γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο
- Λίγο ροδόνερο
- Μερίδες 9
- Πιάτο:Dessert, Γλυκό, Επιδόρπιο
- Τύπος Συνταγής:ΓΛΥΚΑ, Γλυκό, Γλυκό κουταλιού, Επιδόρπιο, Κρέμα
- Συστατικά:Γάλα, Ζάχαρη, Κορν φλάουρ, Μαστίχα Χίου, Ροδόνερο, Ρυζάλευρο, τριαντάφυλλο
Οδηγίες
- 1. Σε ένα ποτήρι κρύο γάλα διαλύουμε το ρυζάλευρο και το κορν φλάουρ, και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την κοπανισμένη μαστίχα και την ζάχαρη να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
- 2. Προσθέτουμε το μίγμα με το ρυζάλευρο και το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- 3. Βρέχουμε ένα πυρέξ (25 εκ. Χ 25 εκ.) με ροδόνερο, ρίχνουμε μέσα την κρέμα, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- 4. Κόβουμε την κρέμα σε τετράγωνα κομμάτια, γαρνίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο και φιστίκι Αιγίνης .
- 5. Υ.Γ. Για να διαλυθεί καλά η μαστίχα ,την χτυπάμε στο μούλτι μαζί με την ζάχαρη
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
-
6 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
-
Βαθμολογία
(5 / 5)
7 σχόλια στο ΜΑΛΕΜΠΙ
Αφήστε μια απάντηση Κάντε κλικ εδώ για να ακυρώσετε την απάντηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Ωραίο φαίνεται, ελαφρύ και νόστιμο, έχω φάει, αλλά δεν είχα τη συνταγή. Θα το φτιάξω. Πού βρήκες το βουβαλινο γάλα?
ΓΑΛΑ Κ ΒΟΥΤΥΡΟ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ “ΧΑΤΖΗΣ”
Τώρα τελευταία έχει και ο Βασιλόπουλος.
Το βουβαλινό γάλα το έχει ο Βασιλόπουλος και το πρατήριο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
stin emfanisi poli oraio, stin geusi apolafstiko, h gnomi mou teleio.
ΜΙΡΑΝΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Μόλις τώρα φυτέψαμε την τριανταφυλλιά και δεν είχε αρκετά λουλούδια για γλυκό.
Ελπίζω την ερχόμενη άνοιξη να τα καταφέρω.