ΜΑΛΕΜΠΙΜΑΛΕΜΠΙ

ΜΑΛΕΜΠΙ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 9

«Σε όλα τα σπίτια υπάρχει μια κόντρα . Είτε αθλητική, είτε πολιτική, είτε διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Στο δικό μας σπίτι η κόντρα είναι αν η μοτσαρέλα είναι νόστιμη. Η γυναίκα μου την λατρεύει ΑΝ από πάνω βάλεις ελαιόλαδο, ντομάτα , βασιλικό. Εγώ πάλι λέω ότι και κάτι εντελώς άνοστο να πάρεις και να βάλεις ελαιόλαδο, ντομάτα και βασιλικό νόστιμο θα σου φανεί…… το μαλεμπί είναι  το ακριβώς αντίθετο της μοτσαρέλας . Μια νοστιμότατη κρέμα από μόνη της που προσθέτεις ροδόνερο , γλυκό τριαντάφυλλο και φιστίκι αιγίνης . Τι άλλο να ζητήσει κανείς ; Ένα γλυκό που όλοι λατρεύουμε και επανενώνει την οικογένεια.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (5 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 1/2 λίτρο γάλα (προτιμήστε Βουβαλινό )
  • 100 γρ. ρυζάλευρο
  • 90 γρ. κόρν φλάουρ
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 3 κομματάκια μαστίχα Χίου κοπανισμένη
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 200 γρ. γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο
  • Λίγο ροδόνερο
ΜΑΛΕΜΠΙ029 (Custom)038 (Custom)042 (Custom)044 (Custom)052 (Custom)054 (Custom)055 (Custom)057 (Custom)059 (Custom)060 (Custom)066 (Custom)075 (Custom)076 (Custom)080 (Custom)081 (Custom)

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα ποτήρι κρύο γάλα διαλύουμε το ρυζάλευρο και το κορν φλάουρ, και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την κοπανισμένη μαστίχα και την ζάχαρη να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
  • 2. Προσθέτουμε το μίγμα με το ρυζάλευρο και το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • 3. Βρέχουμε ένα πυρέξ (25 εκ. Χ 25 εκ.) με ροδόνερο, ρίχνουμε μέσα την κρέμα, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • 4. Κόβουμε την κρέμα σε τετράγωνα κομμάτια, γαρνίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο και φιστίκι Αιγίνης .
  • 5. Υ.Γ. Για να διαλυθεί καλά η μαστίχα ,την χτυπάμε στο μούλτι μαζί με την ζάχαρη

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΜΑΛΕΜΠΙ
  • 5 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

7 σχόλια στο ΜΑΛΕΜΠΙ

  1. amalia vasileiadi Ιανουάριος 19, 2014 at 2:41 μμ #

    Ωραίο φαίνεται, ελαφρύ και νόστιμο, έχω φάει, αλλά δεν είχα τη συνταγή. Θα το φτιάξω. Πού βρήκες το βουβαλινο γάλα?

    • ΣΟΦΙΑ Ιανουάριος 20, 2014 at 1:51 μμ #

      ΓΑΛΑ Κ ΒΟΥΤΥΡΟ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΧΑΤΖΗΣ»

    • Μ. Παπαδοπούλου Ιανουάριος 21, 2014 at 12:54 μμ #

      Το βουβαλινό γάλα το έχει ο Βασιλόπουλος και το πρατήριο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

  2. athanassia Μάρτιος 5, 2014 at 5:13 μμ #

    stin emfanisi poli oraio, stin geusi apolafstiko, h gnomi mou teleio.

  3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π. Ιούλιος 10, 2014 at 5:44 μμ #

    ΜΙΡΑΝΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    • Μ. Παπαδοπούλου Ιούλιος 31, 2014 at 9:01 μμ #

      Μόλις τώρα φυτέψαμε την τριανταφυλλιά και δεν είχε αρκετά λουλούδια για γλυκό.
      Ελπίζω την ερχόμενη άνοιξη να τα καταφέρω.

Αφήστε μια απάντηση