ΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERRERO

ΤΑΡΤΑ FERRERO

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος

 

“Τάρτα φερέρο … δεν περιγράφω άλλο. Λατρεύω τα γλυκά όπως οι περισσότεροι . Έχω ξοδέψει αμέτρητες βενζίνες ακολουθώντας το κυνήγι του καλύτερου προφιτερόλ , παγωτού , μιλφέιγ , τάρτας , τούρτας φράουλας και έχω αυτοανακηρυχθεί σε ειδικό. Μπορεί στο φαγητό να είμαι σαβούρας αλλά στα γλυκά θεωρώ τον εαυτό μου γκουρού όσο ταπεινό και αν ακούγεται αυτό. Η τάρτα φερέρο παίζει σε πολύ υψηλά στάνταρ . Δύσκολα θα απογητεύσει κάποιον γλυκατζή.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (29 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 300 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 15 μπισκότα πτι μπέρ
  • 550 γρ.nutella
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές κόρν φλάουρ
  • 4 κρόκους
  • 2 κούπες γάλα
  • Λίγη βανίλια
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • Σιρόπι σοκολάτας
ΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERREROΤΑΡΤΑ FERRERO

Οδηγίες

  • 1. Αλέθουμε τα φουντούκια και τα μπισκότα στο μπλέντερ.
  • 2. Τα ανακατεύουμε με 100γρ. βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας NUTELLA.
  • 3. Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα 28’.
  • 4. Το στρώνουμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βάση .
  • 5. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα.
  • 6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ,το κόρν φλάουρ ,τους κρόκους με ¼ κούπας γάλα.
  • 7. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα.
  • 8. Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε ζωηρά.
  • 9. Προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
  • 10. Μεταφέρουμε την κρέμα στο μίξερ και την ενώνουμε με την υπόλοιπη NUTELLA.
  • 11. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα με την βάση.
  • 12. Την αφήνουμε 6-7 ώρες στο ψυγείο και αφού την ξεφορμάρουμε τη στολίζουμε με λίγα φουντούκια σιρόπι σοκολάτας και τριμμένο μπισκότο.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

  • 29 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4.5 / 5)

4 σχόλια στο ΤΑΡΤΑ FERRERO

  1. giannakoudi aggela 14 Νοεμβρίου, 2013 at 1:28 μμ #

    απλα δεν υπαρχει….τελειο!!!!

  2. Maria Hioti 28 Νοεμβρίου, 2013 at 7:42 πμ #

    Ειναι καταπληκτική…. δεν εχω δοκιμάσει κατι πιο νόστιμο σε τούρτα!!!! Πολλα μπράβο!!!

  3. Γλυκερία 2 Ιουλίου, 2015 at 5:39 πμ #

    ΚΟΛΑΣΗ! Της Μιράντας!

Αφήστε μια απάντηση