ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 20

“Όποτε βλέπω γαρίδες θυμάμαι τον Φόρεστ Γκάμπ. Όλη η σύγχρονη ιστορία της Αμερικής μέσα από την υπέροχη ερμηνεία του Τομ Χάνκς . Σίγουρα από τις αγαπημένες μου ταινίες με υπέροχη μουσική και συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων. Μια από τις αστείες σκηνές της ταινίας, η σκηνή που ο κολλητός του Φορεστ ο Μπάμπα απαριθμεί τους τρόπους που μπορούμε να μαγειρέψουμε της γαρίδες. Ξαναδείτε την ταινία …. αξίζει.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (4 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 20 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες, αφήστε μόνο λίγη από την ουρά στο τέλος
  • 200 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • Για την σάλτσα
  • 3 φέτες ανανά ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Οδηγίες

  • 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τις γαρίδες μας και τις περνάμε στα ξύλινα σουβλάκια.
  • 3. Ανοίγουμε με τα χέρια μας το φύλλο κανταΐφι, ξεχωρίζοντας τις ίνες του ώστε να αφρατέψει.
  • 4. Κόβουμε τούφες και τις απλώνουμε σχηματίζοντας μακρόστενες λωρίδες.
  • 5. Πασπαλίζουμε το κανταίφι με λίγη πάπρικα και το αμύγδαλο φιλέ.
  • 6. Στη μία άκρη βάζουμε τη γαρίδα, την τυλίγουμε σε ρολό και την αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
  • 7. Τοποθετούμε τις γαρίδες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • 8. Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τον ανανά, την πιπεριά και ρίχνουμε το μέλι.
  • 9. Σβήνουμε με τον χυμό από το πορτοκάλι και το λάιμ. Αφήνουμε την σάλτσα να γλασάρει για μερικά λεπτά.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 4 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4.3 / 5)

Ένα σχόλιο στο ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

  1. Ιφιγένεια 5 Μαρτίου, 2014 at 5:04 μμ #

    5 αστεράκια στην συνταγή και 5 στην ταινία!!!! Respect στον Μπάμπα!!!!

Αφήστε μια απάντηση