ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΙΦΤΗ ΖΥΜΗΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΙΦΤΗ ΖΥΜΗ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΙΦΤΗ ΖΥΜΗ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 34

» Σήμερα θα σας παρουσιάσουμεεεεε μια (παύση) κολασμένη συνταγή (γρήγορα και κοφτά αυτό). Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι τώρα. Κολασμένα τυροπιτάκια με φέτα. Είναι δυνατόν ρε γυναίκα να σ’ αρέσει αυτός ο τρόπος παρουσίασης των συνταγών; Λυπάμαι αλλά τα παρατάω.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 200 γρ. βούτυρο κρύο
  • 2 αυγά
  • 200 ml. ξινόγαλα
  • 60 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. φέτα
DSC03900DSC03902DSC03904DSC03907DSC03912DSC03915DSC03924DSC03954ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΙΦΤΗ ΖΥΜΗDSC03967-RecoveredDSC03987DSC03991

Οδηγίες

  • 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το πιπέρι.
  • 3. Ρίχνουμε σε αυτό το μίγμα το βούτυρο και το ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια τριφτή ζύμη.
  • 4. Προσθέτουμε 1 αυγό, το ξινόγαλα, τα κρεμμυδάκια και την φέτα.
  • 5. Ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  • 6. Ανοίγουμε την ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. (περίπου 1 εκ. πάχος.)
  • 7. Με ένα κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε στρόγγυλα κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  • 8. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΙΦΤΗ ΖΥΜΗ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση