TIRAMISUTIRAMISU

TIRAMISU

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 10
    • Βαθμός Δυσκολίας

«Τιραμισού … η ιταλική εκδοχή του χτυπητού αυγού με περισσότερη φινέτσα (ιταλοί γαρ).  Όσοι με  γνωρίζετε  πιστεύετε  ότι αυτή η εισαγωγή είναι δική μου επιλογή? Επέμενε η γυναίκα μου και το έγραψα. Και στύλωσα τα πόδια μου να μην γράψω για την καταπληκτική τιραμισού που φάγαμε σε ένα στενάκι στην Βερόνα .Πράγμα που εγώ δεν το θυμάμαι ,αλλά όποτε πρέπει να δείξουμε κοσμογυρισμένοι και το αναφέρει μπροστά σε κόσμο πρέπει να μισοκλείσω τα μάτια μου να αναστενάξω και να δείξω ότι το νοσταλγώ. Το έχω κάνει τόσες φορές που μου έχει γίνει βίωμα . Πλέον κάθε καλή τιραμισού την συγκρίνω με εκείνη της Βερόνα. αααχχχχχχ¨»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (4 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 2 κουτιά τυρί μασκαρπόνε
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • βανίλια
  • 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
  • Λίγο λικέρ η ρούμι
  • 1 δόση καφέ εσπρέσο
  • 2 κούπες νερό
  • 3 κουταλιές κακάο
134 (Custom)136 (Custom)015 (Custom)017 (Custom)086 (Custom)092 (Custom)095 (Custom)096 (Custom)099 (Custom)101 (Custom)122 (Custom)127 (Custom)131 (Custom)132 (Custom)

Οδηγίες

  • 1. Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
  • 2. Σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την ζάχαρη και το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρι ).
  • 3. ).Χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ,περίπου 6-7 λεπτά . Με αυτόν τον τρόπο αποστειρώνονται τα αβγά (αν έχετε θερμόμετρο η θερμοκρασία του μείγματος πρέπει να είναι 70 βαθμοί , αλλιώς εμπειρικά όταν λιώσει η ζάχαρη).
  • 4. Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτουμε στους κρόκους το μασκαρπόνε την βανίλια ανακατεύοντας με το μίξερ και προς το τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και την χτυπάμε με το χέρι απαλά ώστε να μην χάσει τον όγκο της.
  • 5. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον καφέ με το νερό και το λικέρ και βουτάμε μέσα σε αυτό τα σαβουαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα . Τα τοποθετούμε στο ταψάκι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
  • 6. Ρίχνουμε την μισή κρέμα και ξαναστρώνουμε σαβαγιάρ.
  • 7. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη κρεμά .
  • 8. Πασπαλίζουμε με κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

TIRAMISU
  • 4 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση