ΣΟΥΦΛΕ ΛΕΜΟΝΙΣΟΥΦΛΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΣΟΥΦΛΕ ΛΕΜΟΝΙ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 8
  • “Βαριέμαι απίστευτα τα αεροπορικά ταξίδια. Αντίθετα λατρεύω να οδηγάω. Το τρένο επίσης μου αρέσει πολύ, με την θάλασσα δεν έχω καλή σχέση γι αυτό και δεν συμπαθώ πολύ τα ταξίδια με καράβια. Αλλά ας γυρίσουμε στο ταξίδι με το αεροπλάνο. Μου είναι φρυχτά βαρετό, δεν περνά η ώρα και επειδή εκείνο το αυχενικό δεν μου επιτρέπει να είμαι σκυμμένος πολύ ώρα και να διαβάζω έχω βρει άλλους τρόπους να ροκανίζω τον χρόνο.Ένα πράγμα που κάνω είναι να σκανάρω τους επιβάτες γύρω μου και να μαντεύω ποιος θα είναι αυτός που θα χρειαστεί να του πει η αεροσυνοδός να βάλει ζώνη, ποιος θα σηκωθεί πρώτος για τουαλέτα, ποιος θα ζητήσει καφέ και ποιος τσάι και τέλος εκεί που βάζω τα δυνατά μου και πανηγυρίζω μέσα μου αν δικαιωθώ, είναι το ποιος θα πει το γνωστό αστειάκι όταν πέσουμε σε κενό αέρος για τον δρόμο με τις λακκούβες. Καλά μας ταξίδια.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (3 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 100 γρ. χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη και 1κ.σ. βούτυρο για τα φορμάκια.
  • Άχνη ζάχαρη
ΣΟΥΦΛΕ ΛΕΜΟΝΙ

Οδηγίες

  • 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • 2. Χωρίζουμε τα αυγά.
  • 3. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη 8 πυρίμαχα ατομικά φορμάκια.
  • 4. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους.
  • 5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • 6. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μίγμα ανακατεύοντας απαλά.
  • 7. Γεμίζουμε τα φορμάκια με το μίγμα και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • 8. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΣΟΥΦΛΕ ΛΕΜΟΝΙ
  • 3 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3.7 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση