ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 24

“Ελπίζω να είναι οι τελευταίες μελιτζάνες που αγοράζουμε για φέτος. Εδώ και μια εβδομάδα έχουν φυτευτεί 150 τετραγωνικά  λαχανόκηπου. Πρώτες θα έρθουν οι φράουλες και τα κολοκυθάκια , θα ακολουθούσουν τα αγγούρια , οι μελιτζάνες και οι ντομάτες . Όσοι έχετε όρεξη τώρα είναι η εποχή να βάλετε ντομάτες . Και κήπο να μην έχετε , ένας ντενεκές ή  μια αντίστοιχη σε μέγεθος γλάστρα κάνουν μια χαρά την δουλεία τους . Η ντομάτα δεν θέλει πολύ νερό ,ούτε πολύ χώμα . Το αποτέλεσμα σε μια γλάστρα θα είναι καλύτερο και από τις δικές μας ντοματιές που βάζουμε στην γη. Δοκιμάστε το.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες
  • 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Πάπρικα
ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

Οδηγίες

  • 1. Πλένουμε και κόβουμε σε μακρόστενες φέτες τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο γκρίλ.
  • 2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουκουνάρι και τον κιμά.
  • 3. Προσθέτουμε τη μισή ντομάτα, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε την φέτα.
  • 4. Βάζουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας μία κουταλιά κιμά και την τυλίγουμε σε ρολό.
  • 5. Αφού τα έχουμε τυλίξει όλα σε ρολλάκια τα αραδιάζουμε μέσα σε ένα ταψί το ένα κοντά στο άλλο.
  • 6. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε τα ρολά στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • 7. Τα σερβίρουμε με γιαούρτι και πάπρικα.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση