ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 4

«Πριν από 7 μήνες μπήκε στην ζωή μας ένα σκυλάκι. Θα είχε συμβεί νωρίτερα αλλά η γυναίκα μου είχε στυλώσει τα πόδια της. Και εκεί που δεν το περίμενα προσφέρθηκε να πάρουμε ένα σκύλο. Και έτσι μπήκε στην ζωή μας ο Τσάρλυ, και δεν είναι που μπήκε στην ζωή μας είναι που θέλει να μας την αλλάξει και να δείτε που θα του περάσει. Εγώ που ήμουν ο υπέρμαχος της φιλοξενίας ενός σκυλιού έχω γίνει πολέμιος. Πλέον δεν μπορώ να αγκαλιάσω την γυναίκα μου γιατί είναι δικιά του, πρέπει να κάτσω στην άκρη από τον καναπέ, απαγορεύεται να χουζουρεύω αργίες και Κυριακές γιατί θέλει την βόλτα του, είναι ο πρώτος που χαιρετάνε όσοι μπαίνουν σπίτι και ο τελευταίος που αγκαλιάζουν. Αν ήξερε να πληκτρολογεί πιστεύω ότι θα μου έπαιρνε και την στήλη αυτή για να αναφωνήσουν όλοι «αααχχχ… τι καλά που τα γράφει»!»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (0 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ τυρί Philadelphia
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
DSC07197DSC07198DSC07201DSC07205DSC07206DSC07209DSC07210DSC07229DSC07233DSC07236ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Οδηγίες

  • 1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  • 2. Προσθέτουμε το ρύζι και το γυρίζουμε και αυτό για λίγα λεπτά.
  • 3. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό.
  • 4. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • 5. Συνεχίζουμε ρίχνοντας σταδιακά το ζωμό και ανακατεύοντας για 12 -15 λεπτά.
  • 6. Σε αυτό το σημείο το ριζότο έχει αρχίσει να χυλώνει.
  • 7. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν και αυτά μια βράση για 2-3 λεπτά.
  • 8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο βούτυρο, τον δυόσμο, τον άνηθο, το ξύσμα, το τυρί Philadelphia, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
  • 9. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
  • 0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (0 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση