ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ GORGONZOLAΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ GORGONZOLA

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ GORGONZOLA

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι arborio
  • 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα τετραγωνάκια
  • 200 γρ. gorgonzola
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • λίγο αλάτι (η gorgonzola είναι αρκετά αλμυρή)
  • πιπέρι
DSC_2534DSC_2538DSC_2541DSC_2542DSC_2543DSC_2546DSC_2562ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ GORGONZOLA

Οδηγίες

  • 1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 100 γρ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε.
  • 2. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε για 3-4 λεπτά.
  • 3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί.
  • 4. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε, κουτάλα κουτάλα, στο ρύζι, πάντα σε ζεστή φωτιά.
  • 5. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία, ανακατεύοντας συνέχεια.
  • 6. Μετά από 15 λεπτά, ρίχνουμε την gorgonzola και το αχλάδι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • 7. Αφήνουμε το ριζότο να σιγοβράσει για πέντε λεπτά ακόμα.
  • 8. Κατεβάζουμε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ GORGONZOLA
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση