ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣΠΟΥΤΙΓΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 16

«Όταν μου είπε η γυναίκα μου την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα φτιάξει Panforte που είναι το παραδοσιακό γλυκό της Σιένα, χάρηκα. Είναι τόσα πολλά αυτά πού θέλεις να γράψεις και δεν ξέρεις πως να τα χωρέσεις σε δέκα σειρές. Όταν μου ανακοινώσε ότι αυτήν την εβδομάδα θα έχει μια παραδοσιακή καρυδόπιτα από την Κοζάνη, κοπήκαν τα πόδια μου. Ο Νικόλας ο άσιμος, πέντε καλοί φίλοι, άντε και ο κροκός. Πόσα πια να γράψεις για τον κρόκο ;»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. καρύδια αλεσμένα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣiΡΟΠΙ
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 400 ml γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κονσέρβα μόρφατ
20160114-DSC03600-2DSC03601DSC03602DSC03603DSC03604DSC03606DSC03609DSC03611DSC03613DSC03619DSC03629DSC03632DSC03634DSC03636ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Οδηγίες

  • 1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, μετρώντας από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • 2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά για την καρυδόπιτα.
  • 3. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 30Χ35 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.
  • 4. Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.
  • 5. Ζεσταίνουμε τα 300 ml. γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ με την ζάχαρη και την βανίλια.
  • 6. Ρίχνουμε το γάλα με το κορνφλάουρ στο κατσαρολάκι με το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
  • 7. Την αποσύρουμε από την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.
  • 8. Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ την κρέμα μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα για 5-6 λεπτά.
  • 9. Προσθέτουμε τμηματικά την κρύα κρέμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
  • 10. Κόβουμε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και την σερβίρουμε μαζί με την κρέμα.
  • 11. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την πουτίγκα με κανέλα ή τριμμένο καρύδι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση