ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
  • «Πορτοκαλόπιτα και πρέπει να γράψω κάτι κάλο. Ευτυχώς δεν μου ορίζει η γυναίκα μου, αν με την λέξη κάλο εννοεί να γράψω ένα κάλο κείμενο που θα αρέσει ή κάτι καλό για την συνταγή της. Το πρώτο το παλεύω, το δεύτερο με τίποτα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει συνδυασμός πορτοκάλι με γλυκό. Πλέον δεν υπάρχει πορτοκάλι για εμένα γενικά μια και ο χυμός του μου θερίζει το στομάχι. Αν κάτι μίσησα στην ζωή μου ήταν οι στιγμές που έβλεπα με λαχτάρα ένα κέικ και ανακάλυπτα ότι είχε μέσα εκείνα τα απαίσια κυβακια σύκο και πορτοκάλι. Αργότερα βγήκαν τα κεράσματα που καλούσουν να επιλέξεις από διαφορετικά σχηματισμένα αλουμινόχαρτα. Πλέον από την εμπειρία γνωρίζεις και ξεχωρίζεις το νουγκά, το ανώμαλο, την καριόκα, το γκοφρετακι. Έπιανες παλιά ένα πλατύ που φανταζόσουν ότι θα είναι κάτι καλό, έβλεπες την σοκολάτα ,δάγκωνες, να΄σου το πορτοκάλι από κάτω. Και πάντα ύπουλο, μέσα στο κέικ, κάτω από την σοκολάτα, με μορφή χυμού σε κάτι που μοιάζει ρεβανί. Δεν το αντέχω!»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 120 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • Χυμό από 3 πορτοκάλια
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 2 πορτοκάλια (βρασμένα και αλεσμένα ολόκληρα)
  • 150 γρ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. γάλα
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣDSC09344DSC09347DSC09351ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣDSC09362ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣDSC09370DSC09371ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣDSC09387ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Οδηγίες

  • 1. Βράζουμε 2 πορτοκάλια σε νερό για μια ώρα.
  • 2. Παίρνουμε το ξύσμα από τα υπόλοιπα πορτοκάλια, τα στύβουμε και κρατάμε το χυμό στην άκρη.
  • 3. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και βράσει το σιρόπι για 2-3 λεπτά, το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό από τα 3 πορτοκάλια και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • 4. Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρέξ 25 Χ 35. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  • 5. Στη συνέχεια τα «σουρώνουμε» με τα χέρια και τα τοποθετούμε, το ένα πλάι στο άλλο μέσα στο πυρέξ.
  • 6. Ψήνουμε τα φύλλα για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς για να ροδίσουν.
  • 7. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας.
  • 8. Κόβουμε στη μέση τα βρασμένα πορτοκάλια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά νερά. Τα αλέθουμε στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υλικά της κρέμας.
  • 9. Σπάμε τα καραμελωμένα φύλλα με τα χέρια και τα ανακατεύουμε και αυτά με την κρέμα.
  • 10. Ρίχνουμε το μίγμα στο πυρέξ και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • 11. Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι ζεστή, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3 / 5)

Ένα σχόλιο στο ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

  1. Νατάσα Νοέμβριος 1, 2015 at 8:55 πμ #

    Φανταστικό γλυκό. Όποιος το δοκιμάζει, ζητάει συνταγή. Το φτιάχνουμε συχνά.

Αφήστε μια απάντηση