ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 10
- Βαθμός ΔυσκολίαςΜέτριας Δυσκολίας
“Καθόμαστε αντικριστά με την γυναίκα μου, με ένα λαπτοπ ο καθένας αγκαλιά. Τα κείμενα τα γράφω στο facebook και της τα στέλνω . Η επικοινωνία μας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Χαιρόμαστε μέσω facebook, γνωρίζουμε κόσμο, ευχόμαστε. Μέχρι τώρα στα γενέθλια μου χτυπούσε το τηλέφωνο βαριά 10 φορές . Τώρα έχω γίνει διάσημος και ιδιαίτερα αγαπητός . Μου εύχονται καμία 50αρια . Μου ευχήθηκε η Στελλίτσα νιάου, ο Κώστας ο ελληνάρας, η Βιβή η μελαχρινή και ο Γιώργος ο επιλοχίας. Για τέτοια επιτυχία μιλάμε . Έχει κουράσει εδώ και καιρό αυτή η ιστορία με το facebook. Ειδήσεις που επαναλαμβάνονται , αστεία που μοιράζονται με την ταχύτητα του ήχου. Είχαμε την επιλογή του να πατήσω ένα κουμπί και να δω ποιος βλέπει το προφίλ μου, περάσαμε στα υπέροχα 80’ς και την τσανταλίνα μανταλίνα και όλα αυτά διανθισμένα με δημοσιεύσεις για παιδάκια που έχουν ανάγκη, γέρους που χάθηκαν και σκυλιά που ψάχνουν σπίτι …. ξανά και ξανά . Το μόνο καλό του facebookείναι ότι μου δόθηκε η αφορμή για αυτό το κείμενο και με ξελάσπωσε για ακόμα μια Κυριακή.”
Βαθμολογία Συνταγής
- (3 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 10 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
- 1 ποτήρι πλιγούρι
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. δυόσμο
- 3 κ.σ. άνηθο
- 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- 50 γρ. κουκουνάρι ψημένο
- ½ φλ. Ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό
- Αλάτι πιπέρι
- Μερίδες 10
- Πιάτο:Γεύμα
- Τύπος Συνταγής:ΑΛΜΥΡΑ, Γεμιστά
- Συστατικά:Αλάτι, Άνηθος, δυόσμος, Κουκουνάρι, Κρεμμυδάκια φρέσκα, Λάδι, Ντομάτα, Πιπέρι, Πιπεριές φλωρίνης, πλιγούρι, χαλούμι
Οδηγίες
- 1. Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αδειάζουμε τους σπόρους .
- 2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
- 3. Προσθέτουμε το πλιγούρι με το χυμό ντομάτας, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
- 4. Μαγειρεύουμε το πλιγούρι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά .
- 5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το κουκουνάρι και το χαλούμι.
- 6. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τις πιπεριές.
- 7. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί με λίγο νερό και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
3 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(3.7 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια