PANFORTE DI SIENAPANFORTE DI SIENA

PANFORTE DI SIENA

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος

«Αν υπήρχε μια ταξιδιωτική στιγμή την οποία σίγουρα θα ήθελα να ξαναζήσω είναι το «πάλιο» στην Σιένα. Μια πανέμορφη πόλη με μια αρχιτεκτονικά ιδιαίτερη πλατεία που είναι περίπου σαν ένα χωνί. Και εσύ κάπου μέσα στο πλήθος να βλέπεις τα άλογα να τρέχουν γύρω σου. Δεν είναι τα δυο λεπτά αγώνα, είναι η όλη γιορτή που κρατάει μέρες. Οι 17 κοντράτες (γειτονιές) που κάθε μια στολίζεται στα παραδοσιακά της χρώματα, οι νικητές που πηγαίνουν με το άλογο και τον αναβάτη στην εκκλησία, τα τραπέζια που στήνονται με διάφορα φαγητά αλλά και γλυκά, όπως το παραδοσιακό γλυκό τους τo panforte που αυστηρά περιλαμβάνει 17 υλικά όσες και οι κοντράτες. Αν δεν σκοπεύετε σύντομα να ταξιδέψτε μέχρι την Σιένα είναι μια ευκαιρία να δοκιμάστε ένα panforte, ίσως εκείνο σας ταξιδέψει.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 250 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 160 γρ. φουντούκια ψημένα ολόκληρα
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 200 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κάρδαμο
  • ¾ κ.γ. πιπέρι
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. μέλι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • άχνη ζάχαρη
20160109-DSC03338DSC03245DSC03248DSC03253DSC03256DSC03261DSC03263DSC03268DSC03269DSC03273DSC03277DSC03278DSC03281DSC03304DSC03321DSC03324PANFORTE DI SIENA

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά, το κακάο.
  • 2. Ανακατεύουμε όλους τους ξηρούς καρπούς.
  • 3. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να πάρει βράση.
  • 4. Ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι στους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά.
  • 5. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ζεστό μέλι με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • 6. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια στρογγυλή φόρμα 26’ με αποσπώμενο πάτο.
  • 7. Απλώνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το panforte σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
  • 8. Αφήνουμε το panforte να κρυώσει καλά για 3-4 ώρες, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

PANFORTE DI SIENA
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

2 σχόλια στο PANFORTE DI SIENA

  1. Christin K Ιανουάριος 10, 2016 at 8:55 πμ #

    Έχω πάει στην Σιένα για σεμινάρια για αρκετό καιρό και ειδικά στο Πάλιο . Eίναι η αγαπημένη μου πόλη του κόσμου και θα ήθελα να μείνω εκεί για πάντα! <3

Αφήστε μια απάντηση