ΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣ

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 10

“Σε ένα ερημονήσι ξεβράζετε μια οικογένεια χελώνες . Ο μπαμπάς αποφασίζει ότι πρέπει να οργανωθούν για να τα καταφέρουν μέχρι να έρθει βοήθεια. Λέει λοιπόν στην οικογένεια : Θα φύγουμε προς διαφορετικές κατευθύνσεις , εγώ θα φέρω wood, η μαμά food, το μεγάλο χελωνάκι water και εσύ μικρέ supplies και ραντεβού εδώ σε ένα μήνα. Πράγματι σε ένα μήνα εμφανίζεται ο μπαμπάς με food, η μαμά με wood, το μεγάλο χελωνάκι με water αλλά το μικρό δεν είναι πουθενά. Συζητούν και αποφασίζουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις προμήθειες μέχρι να εμφανιστεί ο μικρός .Περνάν οι μέρες, οι εβδομάδες και κάπου στον μήνα πετάγεται το χελωνάκι πίσω από ένα θάμνο που ήταν κρυμμένο όλον αυτόν τον καιρό και φωνάζει “ SUPPLIES”!!!!! Ο παραλογισμός και η υπερβολή που έχουμε συνηθίσει στα ανέκδοτα. Αν τώρα το ξαναδιαβάσετε με μουσική υπόκρουση αυτό http://www.youtube.com/watch?v=uG2rLtrd2d0  ίσως να μην σας φανεί ούτε παράλογο ούτε υπερβολικό.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 κ. γ. κανέλα
  • 1 πατάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣΜΟΥΣΑΚΑΣ

Οδηγίες

  • 1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες, τις αλείφουμε με λάδι, τις αλατίζουμε, και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • 2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • 3. Προσθέτουμε τον κιμά και τον ψήνουμε για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • 4. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • 5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.(περίπου 5-8 λεπτά)
  • 6. Τηγανίζουμε τις πατάτες.
  • 7. Λαδώνουμε 10 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια.
  • 8. Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με φέτες ψημένης μελιτζάνας.
  • 9. Βάζουμε σε κάθε φορμάκι μια κουταλιά κιμά, στη συνέχεια μια τηγανιτή πατάτα και πάλι μια κουταλιά κιμά.
  • 10. Καλύπτουμε την επιφάνια με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε τα φορμάκια στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  • 11. Πριν τα ξεφορμάρετε, αφήστε τα να σταθούν για 5 λεπτά αναποδογυρισμένα πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να αφήσουν το λάδι τους .

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΜΟΥΣΑΚΑΣ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση