ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 6

“Έχω ξανατονίσει την προτίμηση που έχω στις παραδοσιακές συνταγές. Παραδοσιακές με την δική μου προσέγγιση που αποδεικνύεται λάθος. Παραδοσιακά φαγητά θεωρούνται και το κρέας με τα κυδώνια όπως και το λάχανο με κρέας. Μάλλον είμαι λάτρης του εύκολου φαγητού και δεν το έχω καταλάβει .Έτρωγα τα κυδώνια και ζήλευα τις τηγανιτές πατάτες στο πιάτο της κόρης μου, που το έθεσε ως όρο να μην έχει κυδώνια να συνοδεύουν το κρέας της. Το πιο ωραίο στην συνταγή ήταν ότι χρησιμοποιήσαμε κάποια προϊόντα με την ένδειξη fair trade. Μέχρι τώρα το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό από ένα προϊόν πηγαίνει στους μεσάζοντες. Το fair trade είναι η προσπάθεια να παίρνουν οι παραγωγοί το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας . Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ   http://www.fairtrade.gr/faq.php

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες
  • 3 κυδώνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • ½ φλ. πόρτο ή κόκκινο κρασί
  • 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • αλάτι πιπέρι
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

Οδηγίες

  • 1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  • 2. Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • 3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.
  • 4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει για μια ώρα.
  • 5. Πλένουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και αφαιρούμε τα σπόρια.
  • 6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε την μαύρη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει.
  • 7. Ρίχνουμε τα κυδώνια και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 6-7 λεπτά.
  • 8. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • 9. Σβήνουμε τα κυδώνια με το πόρτο και τα ανακατεύουμε με το κρέας.
  • 10. Αφήνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση για 10 λεπτά ακόμα.
  • 11. Σερβίρουμε το κρέας με τα κυδώνια με κομματάκια κάστανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Ένα σχόλιο στο ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

  1. Ιφιγένεια 13 Οκτωβρίου, 2014 at 7:20 πμ #

    looks delicious!

Αφήστε μια απάντηση