MILLEFEUILLE ME ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

MILLEFEUILLE ME ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 6

“Αυτό το φαγητό μόλις το είδα μου ήρθε στο μυαλό το χαράτσι. Μάλλον έχει να κάνει με τους “ορόφους”. Αλλά και αυτό το μπλοκ μέσα από τα χαράτσια ξεκίνησε . Είναι η ανάγκη να ξεχαστείς,  να δημιουργήσεις και να επικοινωνήσεις . Μια πεζή ίσως προσέγγιση της κρίσης αλλά αν το καλοσκεφτείς είναι η άρνηση του να συμβιβαστείς και να κλειστείς στο καβούκι σου βγάζοντας μια εξωστρέφεια . Πίσω στο πολυώροφο αποτέλεσμα ….. καλή γεύση , εύκολο στην δημιουργία και εντυπωσιακό στο μάτι.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 1 ντομάτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 12 τετράγωνα φύλλα σφολιάτας μικρά
  • ½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • Αλάτι πιπέρι
MILLEFEUILLE ME ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

Οδηγίες

  • 1. Ψήνουμε τις πιπεριές, τη ντομάτα το σκόρδο και μισό κρεμμύδι στο φούρνο, μαζί με τις μελιτζάνες ,για 35 λεπτά .
  • 2. Συγχρόνως τσιγαρίζουμε τον κιμά με το λάδι και το υπόλοιπο κρεμμύδι.
  • 3. Βγάζουμε τα ψημένα λαχανικά από το φούρνο και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές .
  • 4. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις πιπεριές την ντομάτα το σκόρδο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε την πάπρικα αλάτι και πιπέρι .
  • 5. Ρίχνουμε την μισή σάλτσα πιπεριάς στο τηγάνι με το κιμά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • 6. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψει .
  • 7. Τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τα τριμμένα τυριά αλάτι και πιπέρι.
  • 8. Ψήνουμε τα σφολιατάκια και τα χωρίζουμε στη μέση.
  • 9. «χτίζουμε» το μιλφέιγ βάζοντας φύλλο, κιμά, πουρέ εναλλάξ .
  • 10. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

MILLEFEUILLE ME ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

2 σχόλια στο MILLEFEUILLE ME ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

  1. amalia vasileiadi 14 Δεκεμβρίου, 2013 at 1:07 μμ #

    Πολύ πρωτότυπη και ωραία συνταγή, Θα την φτιάξω τις γιορτές για πρώτο πιατο και θα τους εντυπωσιάσω. Μπράβο σας!!!!!!

    • Μ. Παπαδοπούλου 15 Δεκεμβρίου, 2013 at 7:36 μμ #

      Ο πουρές της μελιτζάνας είναι πολύ γευστικός . Τον έχω χρησιμοποιήσει και σαν συνοδευτικό με κρέας κοκκινιστό.

Αφήστε μια απάντηση