ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 8

“Την συγκεκριμένη μανιταρόσουπα την θεωρώ την μαγειρίτσα της τεμπέλας νοικοκυράς . Θα μπορούσα να ζω με μαγειρίτσα , αλλά δεν θα μπορούσε να ζει η γυναίκα μου μαζί μου αν θα έπρεπε να πλένει εντεράκια και να ξαφρίζει πάνω από μια κατσαρόλα καθημερινά . Οπότε κάναμε τις υποχωρήσεις μας και δεν τρώω μαγειρίτσα ποτέ . Είναι σαν το ανέκδοτο που λέει εγώ ήθελα για διακοπές να πάμε κάπου στο εξωτερικό αλλά η γυναίκα μου ήθελε Μύκονο και τελικά βρήκαμε μια λύση να ικανοποιεί και τους δυο και πήγαμε Μύκονο. Η μόνη παραχώρηση είναι να τρώμε μανιταρόσουπα αρκετά συχνά.¨

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 750 γρ. μανιτάρια πλευρότους
  • 4 ματσάκια κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 αβγό
  • 1 λεμόνι
  • ένα φλιτζανάκι λάδι
  • ½ κούπα βούτυρο
  • ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
  • Αλάτι πιπέρι
ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

Οδηγίες

  • 1. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια
  • 2. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι μέχρι να μαλακώσουν
  • 3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το αλεύρι .
  • 4. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε 5-6 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το ζωμό .
  • 5. Βράζουμε για μισή ώρα και προσθέτουμε τον άνηθο, το ρύζι, το βούτυρο ,το αλάτι και το πιπέρι .χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • 6. Τελειώνουμε τη σούπα με αυγολέμονο

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3.3 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση