ΛΟΥΚΟΥΜΙΑΛΟΥΚΟΥΜΙΑ

ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 120

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κούπα νισεστέ
  • 10 φύλλα ζελατίνης
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 4 κ.σ. ροδόνερο
  • 3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
  • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ20160413-DSC0607120160413-DSC06072DSC06005DSC06008DSC06009DSC06011DSC06012DSC06015DSC06017DSC06018DSC06021DSC06026DSC06027DSC06029DSC06030DSC06031

Οδηγίες

  • 1. Κρατάμε ½ κούπα από το μετρημένο νερό και διαλύουμε το νισεστέ. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς.
  • 2. Βάζουμε το υπόλοιπο νερό μαζί με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • 3. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
  • 4. Μόλις βράσει το νερό και διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά.
  • 5. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
  • 6. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • 7. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 40 λεπτά.
  • 8. Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο.
  • 9. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • 10. Λαδώνουμε ένα ταψί 20 Χ30 και το αλευρώνουμε για να μην κολλάει.
  • 11. Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 1 βράδυ ή το λιγότερο 6 ώρες.
  • 12. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια που θα κόψουμε τα λουκούμια με άχνη ζάχαρη.
  • 13. Κόβουμε προσεκτικά τα λουκούμια, πρώτα σε μεγάλα τετράγωνα για να μπορέσουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας να τα ξεφορμάρουμε και να τα μεταφέρουμε πάνω στην επιφάνεια κοπής, και στη συνέχεια σε μικρότερα.
  • 14. Τα γυρνάμε στην άχνη μέχρι να καλυφτούν από όλες τις πλευρές.
  • 15. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ροδόνερο με ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού, μαστίχα ή ότι άρωμα μας αρέσει.
  • 16. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση