LASAGNALASAGNA

LASAGNA

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 8

“Κάθε φορά που έχουμε ζυμαρικά είμαι ο μονός στην οικογένεια που ζητώ ψωμί. Εκείνη την στιγμή θα συναντήσω τα υποτιμητικά βλέμματα των υπολοίπων στο τραπέζι και πάντα ένας θα βρεθεί να πει “καλά ψωμί με τα μακαρόνια ;”. Με έχει κουράσει αυτή η συζήτηση. Όπως και το συνδυασμός ψάρι με φέτα. Για έναν περίεργο λόγο κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν ταιριάζει το ψάρι με φέτα. Για έμενα που είμαι λάτρης της φέτας, ταιριάζει με το παραπάνω και δεν το διαπραγματεύομαι. Έχουμε καταφέρει να υιοθετήσουμε την γλυκόξινη κινέζικη κουζίνα και κάνουμε μουτράκια στην φέτα με το ψάρι, και στο ψωμί με τα ζυμαρικά. Λαζάνια με ψωμί σήμερα, και οποίου του αρέσει.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 700 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 650 γρ. τυρί ρικότα
  • 1 αυγό
  • ½ κ γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 400 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 πακέτο λαζάνια
LASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNALASAGNA

Οδηγίες

  • 1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά.
  • 2. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίσουμε το σοτάρισμα.
  • 3. Μόλις ψηθεί ο κιμάς τον σβήνουμε με το κρασί.
  • 4. Περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και την ρίγανη.
  • 5. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για μισή ώρα, προσθέτουμε τον βασιλικό και τον αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • 6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα με το αυγό και το μοσχοκάρυδο.
  • 7. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ( 30 εκ. Χ 40 εκ.) απλώνουμε λίγο από τον μαγειρεμένο κιμά .
  • 8. Στρώνουμε μια σειρά φύλλα λαζάνια στη βάση .
  • 9. Απλώνουμε το 1/3 από το μίγμα ρικότα πάνω στα λαζάνια και στη συνέχεια το καλύπτουμε με κιμά.
  • 10. Πάνω από τον κιμά ρίχνουμε παρμεζάνα και μοτσαρέλα και καλύπτουμε με μια ακόμη σειρά λαζάνια.
  • 11. Επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές, και τελειώνουμε με κιμά και τριμμένα τυριά.
  • 12. Ψήνουμε τα λαζάνια στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • 13. tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί ρικότα και το αυγό με μια ελαφριά μπεσαμέλ, γίνονται εξίσου νόστιμα.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

LASAGNA
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση