LAHMAJUNLAHMAJUN

LAHMAJUN

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 10

«Είσαι στην Κωνσταντινούπολη, ίσως την ομορφότερη πόλη του κόσμου – εντάξει δεν τις έχω δει όλες αλλά έχω ένα μεγάλο δείγμα- και περπατάς στον μεγάλο πεζόδρομο στην πλατεία ταξιμ. Όπως κατηφορίζεις λοιπόν στο δεξί σου χέρι συναντάς μια βιτρίνα, και μέσα στην βιτρίνα έχει δυο γιαγιάδες, ντυμένες όπως και οι δίκες μας γιαγιάδες στα χωριά, και στην μέση μια μεταλλική πλακά πυρωμένη, και οι γιαγιάδες ζυμώνουν με την εμπειρία και το στυλ της ηλικίας τους και ψήνουν πάνω στην πλάκα. Και όλα αυτά μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά βιτρίνας. Λαχματζούν το λένε αυτό που κάνουν. Και το έκανε και η γυναίκα μου, και βγήκε καταπληκτικό. Τούρκικη πίτσα το λένε και δεν έχουν άδικο.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΖΥΜΗ
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • ΓΕΜΙΣΗ
  • 350 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 ντομάτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ντοματοπολτό
  • 1 κ.γ. τσίλι
  • ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • ½ κ.γ. καπνιστό κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι πιπέρι
DSC02708DSC02710DSC02713DSC02715DSC02716DSC02723DSC02726DSC02727DSC02732DSC02736DSC02745DSC02746DSC02753DSC02754LAHMAJUNDSC02768DSC02770DSC02772.jpg-6

Οδηγίες

  • 1. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ.
  • 2. Τα ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη στην άκρη να φουσκώσει για μια περίπου ώρα.
  • 3. Αλέθουμε στο μούλτι τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την ντομάτα και τον μαϊντανό.
  • 4. Τα στραγγίζουμε καλά για να φύγουν όλα τα υγρά τους και τα ανακατεύουμε με τον κιμά και τα μπαχαρικά.
  • 5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια μικρά ή μεγάλα, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα λαχματζούν.
  • 6. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τη ζύμη και απλώνουμε λίγη γέμιση με τα δάχτυλα.
  • 7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
  • 8. Σερβίρουμε τα λαχματζούν με φρέσκια ντομάτα και ρόκα, γιαούρτι ή τζατζίκι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

LAHMAJUN
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση