ΛΑΥΡΑΚΙ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣΛΑΥΡΑΚΙ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΛΑΥΡΑΚΙ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 2

«Πάει και αυτό το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο περιμένω με αγωνία να έρθει η στιγμή που θα τρέμω Ιούνιο μήνα να μπω στην θάλασσα και θα βρεθεί κάποιος να μου πει ”είναι μέχρι να μπεις, μετά το συνηθίζεις ”, την έχω λατρέψει τόσο πολύ αυτήν την έκφραση που πιάνω τον εαυτό μου να κάνει ότι τρέμει Αύγουστο μήνα  μέχρι να βρεθεί ο άγιος άνθρωπος που θα μου ανοίξει τα μάτια με αυτήν την συμπυκνωμένη σοφία χρόνων. Πολλές φορές εντοπίζω τους ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, πάω κοντά τους και λέω “άπαπαπα παγωμένο είναι’’, για να αρχίσει η αβάσταχτη για εσάς, λατρεμένη για εμένα συζήτηση. Άντε να περάσει ο χρόνος να έρθει ο Ιούνιος.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (0 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 2 φιλέτα λαυράκι (300 γρ. το ένα)
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. γαλέτα
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
DSC06972DSC06974DSC06975DSC06976DSC06977DSC06978DSC06988DSC06992ΛΑΥΡΑΚΙ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

Οδηγίες

  • 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2. Χτυπάμε στο μούλτι τα φιστίκια, τον μαϊντανό, το βούτυρο και την γαλέτα.
  • 3. Βάζουμε το μίγμα σε μια διάφανη μεμβράνη, το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
  • 4. Αλείφουμε με λάδι τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • 5. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • 6. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  • 7. Βγάζουμε από την κατάψυξη το μίγμα φιστίκι-βούτυρο, το κόβουμε σε μικρές ροδέλες τις οποίες τοποθετούμε πάνω στα φιλέτα.
  • 8. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στο φούρνο ώστε οι ροδέλες να λιώσουν και να καλύψουν το ψάρι με μια τραγανή κρούστα.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΛΑΥΡΑΚΙ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
  • 0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (0 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση