ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος

“Στο θέμα φαγητού όλοι λίγο πολύ έχουμε ιδιοτροπίες. Άλλοι δεν τρώνε κρέας, άλλοι τους μυρίζει το κατσικάκι, άλλοι σιχαίνονται την μαγειρίτσα. Όλα αυτά κατανοητά. Έχω έναν φίλο που δεν τρώει τυρί σε οποιαδήποτε μορφή και το κατανοώ αν και το θεωρώ ιεροσυλία. Εκείνο που δεν κατανοώ είναι ότι εκτός από τυρί δεν τρώει οτιδήποτε έχει κεραίες. Εντάξει δεν είναι και πολλά αυτά που έχουν κεραίες , είναι οι γαρίδες ,οι καραβίδες και ο αστακός . Πήρε σε όλα αυτά και μου κόλλησε και τα καβούρια που από την εμφάνιση τους θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν κεραίες όπως δηλώνει και δεν δέχεται να τα δοκιμάσει. Κρίμα φίλε έχασες ένα υπέροχο κριθαρότο με γαρίδες.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 20 μεγάλες φρέσκιες γαρίδες
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
  • 10 ντοματίνια σε φέτες
  • 100 γρ. Λευκό κρασί
  • 120 γρ. ντοματοχυμό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Philadelphia
  • 1 κ.γ. Τρίμμα αυγοτάραχου (προαιρετικά)
  • 2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Οδηγίες

  • 1. Κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα βράσουμε σε 1 λίτρο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
  • 2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περνάμε τον ζωμό από ένα σουρωτήρι, πετάμε τα κεφάλια και κρατάμε τον ζωμό.
  • 3. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι.
  • 4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
  • 5. Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Προσθέτουμε και το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά.
  • 6. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • 7. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε σταδιακά τον ζεστό ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια.
  • 8. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
  • 9. Συνεχίζουμε την σταδιακή πρόσθεση ζωμού γαρίδας μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο το κριθαράκι.
  • 10. Θα χρειαστεί περίπου 15 λεπτά από την ώρα που ρίξαμε το κριθαράκι.
  • 11. Σε αυτή τη φάση ρίχνουμε τις γαρίδες, τα ντοματίνια και το τρίμμα αυγοτάραχου.
  • 12. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μια ακόμα βράση το κριθαρότο μαζί με τις γαρίδες για 2-3 λεπτά και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • 13. Ρίχνουμε το τυρί Philadelphia, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • 14. Σερβίρουμε το κριθαρότο αμέσως μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση