ΚΡΕΠΕΣ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙΚΡΕΠΕΣ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

ΚΡΕΠΕΣ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 8

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
  • 160 ml γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ
  • 3 μέτρια πράσα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. γλυκάνισο
  • 65 γρ. αλεύρι
  • 380 γρ. γάλα
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 4 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 20 γρ. γαλέτα
ΚΡΕΠΕΣ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙDSC09414DSC09417DSC09430DSC09434DSC09437DSC09442DSC09443DSC09445DSC09449DSC09451DSC09453ΚΡΕΠΕΣ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙΚΡΕΠΕΣ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙΚΡΕΠΕΣ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

Οδηγίες

  • 1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ.
  • 2. Φτιάχνουμε 5 κρέπες με διάμετρο 24 εκ. και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • 3. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 20 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά.
  • 4. Προσθέτουμε το θυμάρι, το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά ακόμη.
  • 5. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • 6. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά για 3-4 λεπτά.
  • 7. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ρευστή μπεσαμέλ.
  • 8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την γραβιέρα, τους 4 κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  • 9. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε αυτό το μίγμα τα σοταρισμένα πράσα και τα ανακατεύουμε.
  • 10. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.( 5-6 λεπτά)
  • 11. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μίγμα με τα πράσα ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι.
  • 12. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24’ με αποσπώμενο πάτο, ρίχνουμε την γαλέτα και την απλώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια της φόρμας.
  • 13. Τοποθετούμε μια κρέπα στον πάτο και απλώνουμε από πάνω ένα τέταρτο από το μίγμα με τα πράσα.
  • 14. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες οι κρέπες.
  • 15. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια του σουφλέ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΡΕΠΕΣ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση