ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΡΔΑΜΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΡΔΑΜΟ

ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΡΔΑΜΟ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 6

Βαθμολογία Συνταγής

  • (0 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ
  • 50 γρ. βούτυρο από το ψυγείο κομμένο σε κύβους
  • ½ κούπα αλεύρι
  • ¼ κούπα ζάχαρη
  • ½ κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 60 ml. γάλα
  • 330 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ροδόνερο
  • ¼ κούπα ζάχαρη
  • 4 κρόκους
  • 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΡΔΑΜΟ20160511-DSC06659DSC06621DSC06623DSC06626DSC06628DSC06629DSC06630DSC06631DSC06635

Οδηγίες

  • 1. ΚΡΑΜΠΛ
  • 2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κάρδαμο και το βούτυρο. Ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα.
  • 3. Απλώνουμε τα ψίχουλα ζύμης σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • 4. ΚΡΕΜΑ
  • 5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
  • 6. Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη σε ένα μπολ.
  • 7. Μόλις ζεσταθεί το γάλα (χωρίς όμως να βράσει) το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο.
  • 8. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζεστή κρέμα στο μίγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • 9. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
  • 10. Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • 11. Ρίχνουμε βραστό νερό στο ταψί ώστε να καλύπτει τα ¾ από τα μπολ.
  • 12. Ψήνουμε τις κρέμες για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  • 13. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • 14. Γαρνίρουμε τις κρέμες με κράμπλ την ώρα που θα τις σερβίρουμε.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΡΔΑΜΟ
  • 0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (0 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση