ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΡΔΑΜΟ
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 6
- Βαθμός ΔυσκολίαςΕύκολο
Βαθμολογία Συνταγής
- (0 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ
- 50 γρ. βούτυρο από το ψυγείο κομμένο σε κύβους
- ½ κούπα αλεύρι
- ¼ κούπα ζάχαρη
- ½ κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 60 ml. γάλα
- 330 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ροδόνερο
- ¼ κούπα ζάχαρη
- 4 κρόκους
- 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Οδηγίες
- 1. ΚΡΑΜΠΛ
- 2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κάρδαμο και το βούτυρο. Ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα.
- 3. Απλώνουμε τα ψίχουλα ζύμης σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
- 4. ΚΡΕΜΑ
- 5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
- 6. Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη σε ένα μπολ.
- 7. Μόλις ζεσταθεί το γάλα (χωρίς όμως να βράσει) το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο.
- 8. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζεστή κρέμα στο μίγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
- 9. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
- 10. Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- 11. Ρίχνουμε βραστό νερό στο ταψί ώστε να καλύπτει τα ¾ από τα μπολ.
- 12. Ψήνουμε τις κρέμες για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- 13. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- 14. Γαρνίρουμε τις κρέμες με κράμπλ την ώρα που θα τις σερβίρουμε.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(0 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια