ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 8

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. χλιαρό νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 150 γρ. σουσάμι
ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το νερό.
  • 2. Τα ζυμώνουμε καλά καi χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια.
  • 3. Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο το μέλι και το διαλύουμε με μισή κούπα χλιαρό νερό.
  • 4. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε το σουσάμι.
  • 5. Πλάθουμε τα κομμάτια ζύμης σε κορδόνια μήκους 20 -25 εκ. περίπου και τα κλείνουμε σε κουλούρια.
  • 6. Βουτάμε τα κουλούρια πρώτα στο νερό με το μέλι και έπειτα στο σουσάμι.
  • 7. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  • 8. Στη συνέχεια ψήνουμε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο για 15- 18 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

2 σχόλια στο ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  1. sofia ioannidou 2 Δεκεμβρίου, 2014 at 8:31 πμ #

    Μπραβο σας έψαχνα εδω και καιρό τον τροπο για να φτιάξω κουλουρια!!!

  2. Ειρήνη 11 Δεκεμβρίου, 2014 at 4:58 μμ #

    Το τέλειο κουλούρι!!! Υπέροχα!!!

Αφήστε μια απάντηση