318290

ΚΙΟΥΝΕΦΕ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 12

«Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το DNA μου αλλά όταν σκέπτομαι γλυκό το μυαλό μου πάει συνήθως στα Πολίτικα. Δεν θυμάμαι να έχω τελειώσει το κυρίως πιάτο και να έχω επιθυμήσει μια Pavlova ή ένα Macaron για να ολοκληρώσω το γεύμα μου.Κανταΐφι, Καζάντιπι, Μπακλαβάς και τελευταία Κιουνεφέ. Η μόνη δυσκολία στο τυρί που χρησιμοποιούν για την παρασκευή του ….dil peyniri λέγεται. Ψάχνοντας ανακαλύπτεις ένα εφάμιλλο Ελληνικό προϊόν που ονομάζεται πλεξούδα και ταιριάζει απόλυτα στο Πολίτικο Κιουνεφέ. «

Βαθμολογία Συνταγής

  • (5 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 200 γρ. τυρί πλεξούδα Αρβανίτη (στην Πόλη χρησιμοποιούν ένα τυρί που λέγετε dil peyniri. Η πλεξούδα είναι πολύ κοντά σε αυτό το τυρί. Αν δεν το βρείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοτσαρέλα ή ανθότυρο. )
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ροδόνερο
  • ½ φλ. φιστίκια αιγίνης τριμμένα
ΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕΚΙΟΥΝΕΦΕ

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το λεμόνι.
  • 2. Από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει το αφήνουμε 5 λεπτά. Στη συνέχεια το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο.
  • 3. Ξεμπλέκουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα μας και απλώνουμε το μισό σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 28’.
  • 4. Το ραντίζουμε με το μισό βούτυρο και το πιέζουμε ώστε να γίνει επίπεδο.
  • 5. Κόβουμε το τυρί σε πολύ λεπτές φέτες και τις απλώνουμε πάνω από το κανταΐφι.
  • 6. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το ξαναραντίζουμε με βούτυρο και το πιέζουμε έτσι ώστε να γίνει πιο συμπαγές.
  • 7. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ατομικά πυρίμαχα φορμάκια .
  • 8. Ψήνουμε το κιουνεφέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  • 9. Σιροπιάζουμε το γλυκό ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο με το σιρόπι που εντωμεταξύ έχει κρυώσει.
  • 10. Σερβίρουμε το κιουνεφέ ζεστό με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΙΟΥΝΕΦΕ
  • 5 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4.4 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση