ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ CHEESECAKEΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ CHEESECAKE

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ CHEESECAKE

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 1

“Ένα κάλεσμα για δοκιμές κρασιών μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Εκείνο που με έκανε να πάω ήταν ότι απευθυνόταν σε αρχάριους. Ένας από τους υπεύθυνους θα ήταν κάποιος φίλος και έτσι πήρα το θάρρος αφού πρώτα τον ενημέρωσα ότι δεν έχω πιει πάνω από 10 μπουκάλια κρασί στα 45 μου χρόνια.Το κόνσεπτ ήταν δοκιμή έξι διαφορετικών ετικετών με ταυτόχρονη συζήτηση με οινολόγους. Όπως μας εξήγησαν υπερέχουν τέσσερεις κατηγορίες από μυρωδιές που μπορείς να ξεχωρίσεις ανοίγοντας ένα μπουκάλι. Τα φρούτα, τα λουλούδια, τα μπαχάρια αλλά και μια τέταρτη κατηγορία που εκεί ανήκουν διάφορες περίεργες μυρωδιές όπως χώμα, βενζίνη κάποια αλλά που δεν θυμάμαι και ιδρώτας αλόγου.Ξεκινάνε τα κρασιά, μυρίζω, ξαναμυρίζω, τίποτα. Οι υπόλοιποι αρχίζουν να ανακαλύπτουν φρούτα, μαργαρίτες, ανεμώνες, κανέλες, θρούμπια, δαμάσκηνο λέει ο ένας, αλλά άγουρο συμπληρώνει ο άλλος.Έχω αρχίσει και αισθάνομαι ότι όλοι γύρω μου έχουν φάει τίποτα περίεργα χάπια και ζουν σε μια έκσταση, μέχρι που στο πέμπτο κρασί αποφασίζω ότι δεν θα με τρελάνουν αυτοί και ανακοινώνω ότι μου ήρθε μια αλογίλα, συγκεκριμένα ο ιδρώτας του αλόγου. Ακόμα εκεί είναι και βουτάνε τις μύτες τους στο πέμπτο κρασί.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (3 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ κακάο
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. γάλα
  • 75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ CHEESECAKE
  • 300 γρ. τυρί Philadelphia
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλαουρ
  • 2 αυγά
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ CHEESECAKE

Οδηγίες

  • 1. Βουτυρώνουμε καλά μια στρόγγυλη φόρμα για κέικ.
  • 2. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
  • 3. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
  • 4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, την λιωμένη κουβερτούρα, τα 40 γρ. από το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • 5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί Philadelphia με τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ.
  • 6. Ρίχνουμε τα ¾ από το σοκολατένιο μίγμα στην φόρμα και από πάνω απλώνουμε το μίγμα cheesecake.
  • 7. Στη συνέχεια χτυπάμε το υπόλοιπο μίγμα σοκολάτας με 40 γρ. γάλα για να το αραιώσουμε και να μπορούμε να το απλώσουμε πιο εύκολα πάνω στο cheesecake.
  • 8. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.
  • 9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ CHEESECAKE
  • 3 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3.7 / 5)

2 σχόλια στο ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ CHEESECAKE

  1. ΣΟΦΙΑ 15 Οκτωβρίου, 2015 at 10:11 πμ #

    Αφότου εκτύπωσα τη συνταγή…κρατήθηκα για μια εβδομάδα μέχρι που χθες υπέκυψα και έφτιαξα αυτό το θεϊκό κέικ. Πανεύκολο,πεντανόστιμο και εντυπωσιακό! Σα να μου βγήκε πολύ νερουλό το κομμάτι του cheesecake αλλά στο ψήσιμο έγινε τέλειο!

    • Μ. Παπαδοπούλου 18 Οκτωβρίου, 2015 at 12:53 μμ #

      Μπράβο Σοφία, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Κι εγώ κρατήθηκα για να φάω μόνο ένα κομμάτι.

Αφήστε μια απάντηση