ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΡΕ
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
- Βαθμός ΔυσκολίαςΜέτριας Δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
- (0 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. βούτυρο
- 420 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 ml γάλα
- 1 βανίλια
- 60 γρ. κακάο
- 1 κ.σ. μαρμελάδα
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. κακάο
Οδηγίες
- 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 3 λεπτά.
- 3. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- 4. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα και την βανίλια ανακατεύοντας ελαφρά.
- 5. Μοιράζουμε το μίγμα σε δύο μπολ, προσθέτουμε στο ένα το κακάο και το ανακατεύουμε.
- 6. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί (20 Χ 30 εκ.).
- 7. Στρώνουμε μια λεπτή στρώση (περίπου 1 εκ. ) από το σοκολατένιο μίγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- 8. Το ψήνουμε για 3-4 λεπτά στο φούρνο έτσι ώστε να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνεια.
- 9. Το βγάζουμε από τον φούρνο, στρώνουμε μια λεπτή στρώση από το άσπρο μίγμα από πάνω και το ξαναβάζουμε στον φούρνο.
- 10. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
- 11. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
- 12. Χρησιμοποιούμε έναν χάρακα και κόβουμε το κέικ σε λωρίδες κατά μήκος. Το φάρδος από τις λωρίδες πρέπει να είναι τόσα εκατοστά όσο είναι και το ύψος του.
- 13. Ενώνουμε τις λωρίδες αλείφοντας τις πλευρές που ενώνονται με μαρμελάδα.
- 14. Τυλίγουμε το κέικ σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- 15. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα σε αυτή τα κομμάτια κουβερτούρας και το βούτυρο.
- 16. Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και το περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα.
- 17. Μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα το πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(0 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια