ΚΕΙΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 12
- Βαθμός ΔυσκολίαςΕύκολο
Βαθμολογία Συνταγής
- (0 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ. ζάχαρη
- 250 ml γάλα
- 430 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 5 ασπράδια
- 400 ml. γάλα ζαχαρούχο
- 400 ml. γάλα καρύδας
- 300 ml. φυτική κρέμα σαντιγί χτυπημένη
- 70 γρ. νιφάδες καρύδας
Οδηγίες
- 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- 2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 3 λεπτά.
- 3. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και την βανίλια ανακατεύοντας ελαφρά.
- 4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- 5. Προσθέτουμε την μαρέγκα τμηματικά στο μίγμα και την ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
- 6. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 30Χ30 και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
- 7. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα καλαμάκι.( όπως στην φωτογραφεία)
- 8. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γάλα καρύδας και περιχύνουμε το ζεστό κέικ.
- 9. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το καλύπτουμε με την κρέμα σαντιγί.
- 10. Πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(0 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια