ΚΕΙΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΚΕΙΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΕΙΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 12

Βαθμολογία Συνταγής

  • (0 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml γάλα
  • 430 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 5 ασπράδια
  • 400 ml. γάλα ζαχαρούχο
  • 400 ml. γάλα καρύδας
  • 300 ml. φυτική κρέμα σαντιγί χτυπημένη
  • 70 γρ. νιφάδες καρύδας
DSC07272DSC07273DSC07275DSC07277DSC07279DSC07281DSC07282DSC07283DSC07285DSC07286DSC07289DSC07293DSC07294DSC07295DSC07317ΚΕΙΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟDSC07349

Οδηγίες

  • 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • 2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 3 λεπτά.
  • 3. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και την βανίλια ανακατεύοντας ελαφρά.
  • 4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • 5. Προσθέτουμε την μαρέγκα τμηματικά στο μίγμα και την ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
  • 6. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ 30Χ30 και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • 7. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα καλαμάκι.( όπως στην φωτογραφεία)
  • 8. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γάλα καρύδας και περιχύνουμε το ζεστό κέικ.
  • 9. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το καλύπτουμε με την κρέμα σαντιγί.
  • 10. Πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΕΙΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
  • 0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (0 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση