ΚΕΙΚ ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΑΡΕΝΓΚΑΚΕΙΚ ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΑΡΕΝΓΚΑ

ΚΕΙΚ ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΑΡΕΝΓΚΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 1

“Σήμερα είναι από τις μέρες που φυσάει πολύ. Αυτές τις μέρες που δεν θέλεις να έρχονται. Όσο ζούσαμε στην πόλη δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον για το τι καιρό θα κάνει. Τώρα, από την στιγμή που μετακομίσαμε σε χωριό, νιώθω σαν τον Αρναούτογλου, έχω μάθει τι είναι ο υετός, ξέρω να διαβάζω τα βελάκια που δίνουν την κατεύθυνση των ανέμων αλλά και την ένταση τους και επίσης μπορώ και ξεχωρίζω τα πιο αξιόπιστα σάιτ προγνώσεων ανάμεσα από δεκάδες. Και πάντα ελπίζεις το αγαπημένο σου σάιτ να κάνει λάθος αλλά αυτό δεν γίνεται ποτέ. Και πάλι δικαιώθηκε και πάλι φυσάει πολύ. Φυσάει και είναι και νύχτα, γιατί την ήμερα ακόμα και ο δυνατός αέρας παλεύεται. Και ξύπνησα από τις 5 και έκανα καφέ και έκοψα ένα μεγάλο κομμάτι κέικ μπράουνι με σοκολατένια μαρέγκα και περιμένω να ξημερώσει. Ώρα 7 και πρώτο φως. Πέρασε και αυτή η φουρτούνα.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΟΥΝΙ
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 190 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 4 κρόκους
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. φουντούκια αλεσμένα
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΑΡΕΝΓΚΑ
  • 4 ασπράδια
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κρεμόριο
  • 3 κ.γ. κορν φλαουρ
  • 25 γρ. κακάο
ΚΕΙΚ ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΑΡΕΝΓΚΑ

Οδηγίες

  • 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • 2. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24’ στρόγγυλη με αποσπώμενο πάτο.
  • 3. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • 4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους, την ζάχαρη και την βανίλια σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
  • 5. Στη συνέχεια προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, το αλεύρι, τα αλεσμένα φουντούκια, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
  • 6. Μεταφέρουμε το μίγμα στην βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • 7. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
  • 8. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και το κρεμόριο.
  • 9. Συνεχίζουμε να χτυπάμε την μαρέγκα μέχρι να σταθεροποιηθεί.( άλλα 5 λεπτά περίπου)
  • 10. Κοσκινίζουμε το κακάο με το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε με την μαρέγκα ανακατεύοντας το απαλά με ένα κουτάλι.
  • 11. Βγάζουμε το μισοψημένο μπράουνι από το φούρνο και απλώνουμε στην επιφάνεια του την σοκολατένια μαρέγκα.
  • 12. Ξαναβάζουμε το κέικ στο φούρνο (που έχουμε ψήσει ήδη για 30 λεπτά), ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.
  • 13. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΕΙΚ ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΑΡΕΝΓΚΑ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (1 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση