ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 12

“Χριστός Ανέστη και χρόνια σας πολλά .

Κάποτε το Πάσχα ήταν μια γιορτή που την περίμενα με ανυπομονησία. Να πας στο χωρίο να φας την μαγειρίτσα και το αρνάκι, να δεις τα έθιμα του Πάσχα. Πλέον τα βαρέθηκα όλα αυτά.  Κατσικάκι και μαγειρίτσα έχει σε πάρα πολλά εστιατόρια,  χώρια που με την έκρηξη της ιδιωτικής τηλεόρασης, όχι μόνο ξέρουμε τα έθιμα σε κάθε περιοχή αλλά έχουμε και άποψη.

Εγώ π.χ. είμαι στην Χίο με την Παναγιά την Ερειθιανή , έλα όμως που ο κουμπάρος μου είναι με τον Άγιο Μάρκο, και σκοτωνόμαστε κάθε χρόνο. Μετά περιμένουμε να δούμε τον -κάπως κιτς είναι η αλήθεια- σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα . Είναι το έθιμο που κάποιοι τύποι, ντυμένοι ζητιάνοι, ρίχνουν μια ζεμπεκιά σε ένα άθλιο γήπεδο ερασιτεχνικού σωματείου  με σαΐτες πίσω από την πλάτη τους και με φόντο ένα ασθενοφόρο που μαζεύει ανθρώπους με λιγότερα από πέντε δάχτυλα στο κάθε χέρι. Καμιά φορά θα χαζέψω και τα αερόστατα στο Λεωνίδιο αν και δεν προσφέρει συγκινήσεις, και η αλήθεια είναι, που πας ρε φίλε με ένα αερόστατο την ώρα που οι άλλοι χάνουν χέρια πόδια και καμιά φορά την ίδια τους την ζωή.

Άντε και του χρόνου.   “

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. γάλα
  • 6 κρόκους
  • 6 ασπράδια
  • ¼ κ.γ. κρεμόριο
  • 30 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. εσάνς πικραμύγδαλου
ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Οδηγίες

  • 1. Χτυπάμε το βούτυρο με 200 γρ. ζάχαρη στο μίξερ.
  • 2. Προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • 3. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι 25 Χ 35 στο οποίο προηγουμένως έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • 4. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε χαμηλή ένταση στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • 5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την λιωμένη λευκή σοκολάτα μαζί με την εσάνς πικραμύγδαλου.
  • 6. Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • 7. Χτυπάμε τα ασπράδια με τα 50 γρ. ζάχαρη και το κρεμόριο με το μίξερ για 7-8 λεπτά για να γίνουν μαρέγκα. (χρησιμοποιούμε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για να γίνει η μαρέγκα σφιχτή. Αν χρησιμοποιήσουμε δυνατή ταχύτητα θα γίνει πιο γρήγορα η μαρέγκα αλλά στο ψήσιμο δεν θα διατηρήσει τον όγκο της.)
  • 8. Στρώνουμε την μαρέγκα πάνω στο ψημένο κέικ, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά.
  • 9. Αφού κρυώσει καλά το κέικ το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε στη μέση. (όπως στη φωτογραφία)
  • 10. Στρώνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας στο ένα κομμάτι και από πάνω βάζουμε το δεύτερο κομμάτι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση