ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 12

“Πέρασε και η γιορτή του αγίου Βαλεντίνου . Πανηγυράκι θα μου πει κάποιος και δεν θα έχει άδικο. Θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρικάς το να πάρεις λουλούδια , να περπατήσεις στο δρόμο για να τα δώσεις στην καλή σου με κίνδυνο να σε δουν γνωστοί και συμμαθητές -ειδικά αν ζούσες σε χωριό ή κάποια γειτονιά- ισοδυναμούσε με την αγορά προφυλακτικών από το μοναδικό περίπτερο του χωριού που σίγουρα θα είχες και μια μακρινή συγγένεια με τον περιπτερά. Οπλιζόσουν με θάρρος και ξεκινούσες. Την παρασκευή είδα δεκάδες παιδιά από 14 ετών με λουλούδια σοκολάτες και γλυκά στα χέρια και να πω την αλήθεια μου παρα άρεσε. Εμείς ανταλλάξαμε το σημερινό κέικ αμυγδάλου  με ένα μίξερ (όχι ότι κι ότι 800 watt παρακαλώ) . Πλησιάζουν οι εποχές που θα ανταλλάσουμε χάπια πίεσης με αντιθρομβωτικά. Με τις υγείες μας.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 300 γρ. τυρί ricotta
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά αμύγδαλο φιλέ
  • Άχνη ζάχαρη
ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Οδηγίες

  • 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ,τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού 4-5 λεπτά.
  • 3. Προσθέτουμε έναν- έναν τους κρόκους, το αλεύρι αμυγδάλου το τυρί ricotta και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • 4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά για να γίνουν μαρέγκα.
  • 5. Προσθέτουμε την μαρέγκα στο μίγμα και την ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι για να μην χάσει τον όγκο της.
  • 6. Καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας 26’ με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά.
  • 7. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα, καλύπτουμε την επιφάνια του κέικ με τα αμύγδαλα φιλέ και το ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • 8. Ξεφορμάρουμε το κέικ αφού έχει κρυώσει και το γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (4 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση