ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 25

Βαθμολογία Συνταγής

  • (3 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 250 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κ.σ. γαλέτα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ.σ χυμό λάιμ
  • 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ
  • ½ μισό φλ. σιρόπι ροδιού
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • 2 κ.σ. χυμό ροδιού
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
DSC_6052DSC_6066ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥDSC09749DSC09750DSC09753DSC09759DSC09761

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό και το ελαιόλαδο.
  • 2. Όλα τα υπόλοιπα υλικά τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθουμε.
  • 3. Ζυμώνουμε καλά τα αλεσμένα μυρωδικά με τον κιμά.
  • 4. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
  • 5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 6. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • 7. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 10 λεπτά.
  • 8. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά από την σάλτσα, αλείφουμε με αυτήν τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
  • 9. Βάζουμε τα κεφτεδάκια μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα σε μια πιατέλα.
  • 10. Γαρνίρουμε με τριμμένα φιστίκια και σπυριά ροδιού.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ
  • 3 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (2.3 / 5)

Ένα σχόλιο στο ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ

  1. Ηρακλης Μάρτιος 5, 2017 at 4:36 μμ #

    πολύ διαφορετικα και νοστιμα κεφτεδακια!!!

Αφήστε μια απάντηση