ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 25
- Βαθμός ΔυσκολίαςΕύκολο
Βαθμολογία Συνταγής
- (4 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 250 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 1 κ.σ. γαλέτα
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ χυμό λάιμ
- 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 αυγό
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ
- ½ μισό φλ. σιρόπι ροδιού
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
- 2 κ.σ. χυμό ροδιού
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- Πιάτο:Γεύμα, Δείπνο, Πρώτο Πιάτο
- Τύπος Συνταγής:ΑΛΜΥΡΑ
Οδηγίες
- 1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό και το ελαιόλαδο.
- 2. Όλα τα υπόλοιπα υλικά τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθουμε.
- 3. Ζυμώνουμε καλά τα αλεσμένα μυρωδικά με τον κιμά.
- 4. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
- 5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- 6. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- 7. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 10 λεπτά.
- 8. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά από την σάλτσα, αλείφουμε με αυτήν τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- 9. Βάζουμε τα κεφτεδάκια μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα σε μια πιατέλα.
- 10. Γαρνίρουμε με τριμμένα φιστίκια και σπυριά ροδιού.
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
-
4 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
-
Βαθμολογία
(3 / 5)
Ένα σχόλιο στο ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ
Αφήστε μια απάντηση Κάντε κλικ εδώ για να ακυρώσετε την απάντηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
πολύ διαφορετικα και νοστιμα κεφτεδακια!!!