ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 25

Βαθμολογία Συνταγής

  • (0 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/4 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 αυγό
  • 2 κούπες ζωμό βοδινού ζεστό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ .γ. Worcestershire sauce
  • 2 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ20161209-DSC09565DSC09518DSC09519DSC09526DSC09527DSC09530DSC09532DSC09533DSC09537DSC09539DSC09540DSC09542DSC09545DSC09548

Οδηγίες

  • 1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λάδι στο τηγάνι.
  • 2. Μόλις γυαλίσει και μαλακώσει το μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, την φρυγανιά, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
  • 3. Τα ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
  • 4. Τα τηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • 5. Αποσύρουνε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι.
  • 6. Ανακατεύουμε καλά πάνω στη φωτιά για 2-3 λεπτά.
  • 7. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • 8. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα και την Worcestershire sauce.
  • 9. Ξαναβάζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μαζί με την σάλτσα για 3-4 λεπτά.
  • 10. Γαρνίρουμε τα κεφτεδάκια με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα σερβίρουμε με ρύζι, μακαρόνια ή πουρέ πατάτας.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (0 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση