ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 10

“Αν υποθέσουμε ότι η γαλόπουλα ήταν κάτι ανθυγιεινό θα ήταν είδος προς εξαφάνιση. Είναι τόσο άνοστη που δεν θα ήθελε κανείς να την έχει στην διατροφή του. Όπως μου είπαν χαρακτηριστικά οι καταπληκτικοί άνθρωποι που γνώρισα στην Αμερικανική  Γεωργική Σχολή για τις ονομαστές γαλοπούλες τους “έχουμε τα πιο νόστιμα , άνοστα πουλερικά”. Ο μόνος τρόπος για να τα νοστιμίσεις είναι η γέμιση , κάστανο, σταφίδες , κουκουνάρι και φυσικά λουκάνικο.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 6 φιλέτα από μπούτι γαλοπούλας (1200 γρ. περίπου, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να τα ετοιμάσει για ρολό, δηλαδή να τα χτυπήσει καλά για να λεπτύνουν)
  • 500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο από το οποίο έχουμε αφαιρέσει την εξωτερική μεμβράνη, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • 2. Προσθέτουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
  • 3. Ρίχνουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, το ξύσμα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά ακόμα.
  • 4. Σβήνουμε με ½ ποτήρι κρασί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • 5. Σε μια επίπεδη επιφάνια απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και πάνω σε αυτό ένα φιλέτο γαλοπούλας.
  • 6. Το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση στο κέντρο του
  • 7. φιλέτου και τυλίγουμε σφικτά το ρολό και το αλουμινόχαρτο (σαν καραμέλα).
  • 8. Αφού τυλίξουμε όλα τα ρολά τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αφήνουμε 30 λεπτά.
  • 9. Βγάζουμε τα ρολά από την κατσαρόλα, αφαιρούμε προσεκτικά τα αλουμινόχαρτα και κρατάμε τον ελάχιστο ζωμό που είναι μέσα στα αλουμινόχαρτα.
  • 10. Σε ένα τηγάνι που έχουμε λιώσει βούτυρο σοτάρουμε τα ρολά από όλες τις πλευρές για να πάρουν ωραίο χρώμα και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
  • 11. Αποσύρουμε τα ρολά από το τηγάνι, ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζωμό που είχαν μέσα τα αλουμινόχαρτα, στο τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
  • 12. Κόβουμε φέτες τα ρολά και τα περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Ένα σχόλιο στο ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

  1. Ιφιγένεια 11 Ιανουαρίου, 2014 at 7:08 πμ #

    Τέλεια ιδέα!

Αφήστε μια απάντηση