ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 10

«Έχει γίνει συνήθεια να τηλεφωνώ σπίτι γύρω στην μια για να ρωτήσω τι φαγητό έχουμε. Το πρωί δεν πεινάω, και είναι εκεί, γύρω στην μια που με πιάνει η λιγούρα. Και είναι η στιγμή που πρέπει να πάρω σοβαρές αποφάσεις. Δεν θα φάω τίποτα για να απολαύσω το μεσημεριανό; Θα φάω ένα κουλούρι να με κρατήσει μέχρι τις τέσσερεις; H μήπως να βρω μια αφορμή να φάω κάτι άλλο; Στο άκουσμα της κρεμμυδόσουπας η πρώτη σκέψη είναι δεν σε χαλάει μια κουταλιά και να περάσεις γρήγορα στο κυρίως, όταν μαθαίνεις ότι δεν υπάρχει κυρίως έρχεται αστραπιαία η δεύτερη σκέψη ότι το ευαίσθητο στομάχι σου δεν υπάρχει περίπτωση να το αντέξει. Τι μου έτυχε τώρα εκείνη την ήμερα και δεν κατάφερα να φάω κάτι απ έξω, δεν θυμάμαι. Ήταν και η πρώτη κουταλιά που ήταν νοστιμότατη. Πραγματικά την απήλαυσα.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 6 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 λίτρα ζεστό ζωμό βοδινού
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
20160122-DSC0387920160122-DSC03885-220160122-DSC03888-2DSC03827DSC03829DSC03832DSC03834DSC03835DSC03836DSC03837DSC03839DSC03841DSC03844DSC03849DSC03851DSC03852DSC03871DSC03887

Οδηγίες

  • 1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο.
  • 2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το αλάτι και αρχίζουμε να τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
  • 3. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην καούν, και προσθέτουμε την ζάχαρη για να αρχίσουν να καραμελώνουν.
  • 4. Όταν αρχίσουν τα κρεμμύδια να σκουραίνουν ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  • 5. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό, το θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε την σούπα να βράσει για άλλη μισή ώρα.
  • 6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • 7. Μοιράζουμε την σούπα σε ατομικά πυρίμαχα μπολ.
  • 8. Τρίβουμε τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με σκόρδο και καλύπτουμε με αυτές την επιφάνεια της σούπας.
  • 9. Από πάνω ρίχνουμε το τυρί και βάζουμε τα μπολ στο φούρνο για 5 λεπτά.
  • 10. Μόλις λιώσει το τυρί και πάρει χρώμα, βγάζουμε τα μπολ από τον φούρνο και σερβίρουμε την σούπα αμέσως.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση