ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 8
  • «Έναρξη σχολικής χρονιάς. Δεν θυμάμαι τι έγραψα πέρσι τέτοια εποχή, μπορεί να έγραψα το ίδιο και τώρα βαριέμαι να ψάχνω. Είναι που κάθε χρόνο την πρώτη μέρα του σχολείου και ειδικά βλέποντας τα πρωτάκια με τους γονείς του σκέπτομαι το ίδιο πράγμα. Έχει να κάνει με τις ενημερώσεις από τους δασκάλους στο δημοτικό. Θυμάμαι την μάνα μου να γυρίζει σπίτι και να ανακοινώνει τα όσα της είπε ο δάσκαλος. Ήμουν ο πολύ έξυπνος που δεν διάβαζε . Τα πρώτα χρόνια θεωρούσα ότι είμαι μια κατηγορία μόνος μου . Ο μοναδικός έξυπνος που δεν διαβάζει. Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα τον ακριβώς αντίθετο από εμένα μαθητή, τον βλάκα που διαβάζει. Μετά την τρίτη δημοτικού ανακάλυψα πως οι περισσότεροι ανήκαμε στην κατηγορία των έξυπνων που δεν διαβάζουν και να πω την αλήθεια απογοητεύτηκα, έπαψα να είμαι κάτι ξεχωριστό. Προσπάθησα να μπω σε μια άλλη κατηγορία και το κατάφερα για λίγο, έγινα ο μαθητής που τα πήγα εξαιρετικά στην αρχή αλλά μετά έκανε κοιλία. Να πω την αλήθεια δεν μου άρεσε σαν τίτλος και το παράτησα. Την άλλη εβδομάδα θα πούμε για γυμνάσιο λύκειο. Καλή σχολική χρονιά.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (0 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 600 ml. Γάλα χλιαρό
  • 140 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ κ.γ. κρεμόριο ή ½ κ.γ. λευκό ξύδι
  • 180 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • Γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Οδηγίες

  • 1. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20 Χ25 και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
  • 2. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το κρεμόριο (ή το ξύδι) σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά για να γίνουν μαρέγκα.
  • 3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν.
  • 4. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε.
  • 5. Τέλος προσθέτουμε τμηματικά την μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
  • 6. Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψάκι και το ψήνουμε για 50 λεπτά.
  • 7. Αφήνουμε την γαλατόπιτα να κρυώσει εντελώς πριν την κόψουμε και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  • 8. Μπορούμε να την σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
  • 0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (0 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση