ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 12

«Το γαλακτομπούρεκο είναι μια ανταγωνιστική συνταγή. Από τις πιο παλιές της ελληνικής κουζίνας.  Για να ξεχωρίσει λοιπόν η δικιά σας συνταγή, πρέπει η ποιότητα των προϊόντων σας να είναι η καλύτερη ή να προσθέσετε ένα υλικό διαφορετικό όπως το κουμ κουατ που βάλαμε σήμερα. Βαρετός δεν ακούγομαι; Αρχικά είχα γράψει αυτό και κόπηκε : «Άσπρος και αφράτος σαν γαλακτομπούρεκο. την έχω ακούσει δεκάδες φόρες αυτήν την έκφραση, και άντε το αφράτος με προϋποθέσεις να το δεχτώ, το άσπρος σαν γαλακτομπούρεκο σε κινεζάκια απευθύνονταν; «

Βαθμολογία Συνταγής

  • (5 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 1 ½ λίτρο γάλα πλήρες
  • 3 αυγά
  • 4 κρόκους
  • 130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ξύσμα από κουμ κουατ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουμ κουατ κομμένο στη μέση και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
  • ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. φρέσκο βούτυρο
DSC02053DSC02062DSC02068DSC02077DSC02079DSC02081DSC02086DSC02089DSC02096DSC02100DSC02101DSC02107DSC02123ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤDSC02139DSC02145DSC02153DSC02165DSC02166

Οδηγίες

  • 1. Για το σιρόπι: βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε .μέχρι να πάρει βράσει. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 8 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμόνι.
  • 2. Για την κρέμα: σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το ξύσμα από το κουμ κουατ να ζεσταθεί.
  • 3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και το σιμιγδάλι.
  • 4. Παίρνουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς για να ζεσταθούν τα αυγά.
  • 5. Όλο μαζί το μίγμα το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • 6. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.
  • 7. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30Χ35 εκ.
  • 8. Στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα και ρίχνουμε την κρέμα.
  • 9. Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα.
  • 10. Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια και βουτυρώνουμε την επιφάνεια.
  • 11. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.
  • 12. Μόλις ψηθεί το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ
  • 5 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3.4 / 5)

Ένα σχόλιο στο ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

  1. αγγελα Αύγουστος 15, 2017 at 3:06 μμ #

    το νοστιμοτερο γαλακτομπουρεκο που εχω φαει!!!

Αφήστε μια απάντηση