ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ SAUCE BEARNAISEΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ SAUCE BEARNAISE

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ SAUCE BEARNAISE

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 4

«Τον τελευταίο καιρό εντύπωση μου κάνει η ευκολία με την οποία αναμεταδίδονται ψεύτικες ειδήσεις, hoax όπως συνηθίζεται να τις λένε. Ο καθένας έχει διαλέξει μια πλευρά και την πρώτη είδηση που τον «βολεύει» τρέχει να την αναδημοσιεύσει. Καμπάνες που απαιτούν οι πρόσφυγες να σταματήσουν να χτυπάνε, βιασμοί στα hotspot, ακροδεξιός παρασύρει με το αμάξι του μουσουλμάνα στο Βέλγιο, ο μισέλληνας Τσενάι κάθε τόσο, αλλά και ο 21χρονος αστυνομικός που έσβησε μετά από καιρό στην εντατική. Ειδικά η τελευταία είδηση «παίζει» μια επταετία και έφτασε στο σημείο να την αναδημοσιεύσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Ή μήπως είναι μια hoax είδηση και αυτή?»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (0 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 4 φιλέτα μοσχαρίσια
  • 500 γρ. σπαράγγια
  • 3 κ.σ. λευκό κρασί ξηρό
  • 3 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 3 κρόκους
  • 2 κ.σ. χλιαρό νερό
  • 100 γρ. βούτυρο καθαρισμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μυρώνι (ανθρίσκος) μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με 1 .κ.σ. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
DSC05660DSC05661DSC05663DSC05664DSC05666DSC05669DSC05672DSC05673DSC05674DSC05678DSC05679DSC05682DSC05684DSC05689DSC05702ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ SAUCE BEARNAISEDSC05707

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να μείνει στον πάτο το γάλα. Μόλις λιώσει μεταφέρουμε προσεκτικά σε ένα μπολ το καθαρό βούτυρο που είναι στην επιφάνεια.
  • 2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμυδάκι, το εστραγκόν, το μυρώνι, ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύδι και το κρασί.
  • 3. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί και το ξύδι.
  • 4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία της και να γίνει χλιαρή.
  • 5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τους κρόκους και 2 κουταλιές χλιαρό νερό.
  • 6. Ανακατεύουμε με το σύρμα και βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στην εστία, αυτή τη φορά όμως σε πολύ σιγανή φωτιά.
  • 7. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να πάρει την μορφή κρέμας (περίπου 7-8 λεπτά)
  • 8. Στη συνέχεια αποσύρουμε την sauce από την φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το καθαρισμένο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.
  • 9. Αλατίζουμε την sauce και την αφήνουμε στην ζεστή κατσαρόλα μέχρι να την σερβίρουμε.
  • 10. Για να καθαρίσουμε τα σπαράγγια κόβουμε 3 εκατοστά από την κάτω πλευρά και καθαρίζουμε με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες το μισό κάτω μέρος.
  • 11. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά.
  • 12. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ SAUCE BEARNAISE
  • 0 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (0 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση