ESPRESSO CUPCAKESESPRESSO CUPCAKES

ESPRESSO CUPCAKES

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 25
  • “Σε μια παρέα που συζητούσαμε μια από αυτές τις μέρες, ανακάλυψα ότι πολλά παιδιά κάτω των 20 ετών δεν έχουν πιει ποτέ Νες Καφέ, επίσης πολλά παιδιά δεν ξέρουν καν τι είναι. Οι σημερινοί 40ρηδες μεγαλώσαμε με Φραπέ το καλοκαίρι και Νες τον χειμώνα .Μάλιστα ο Νες και ο Φραπέ δεν είχαν ώρα. Λίγο πριν πέσουμε για ύπνο πίναμε ένα Φραπεδάκι . Τώρα που γράφω είναι αργά και σκέφτομαι να φάω ένα από τα cupcakes μην τυχόν και με πιάσει υπερένταση και στριφογυρίζω στο κρεβάτι.Cupcakes λοιπόν με Espresso , αυτό που επιτάσσει πλέον η εποχή.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • Για τα cupcakes
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 180 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια σκόνη στιγμιαίου εσπρέσσο
  • 1 κούπα γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. κομματάκια κουβερτούρας
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλάκια σκόνη στιγμιαίου εσπρέσσο
  • 1 βανίλια
  • Χάρτινες φόρμες για cupcakes
CUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSOCUPCAKES ESPRESSO

Οδηγίες

  • 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
  • 3. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • 4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κακάο, τον καφέ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το γάλα, το αλεύρι, και τα κομματάκια κουβερτούρας.
  • 5. Γεμίζουμε με την ζύμη τα 2/3 κάθε χάρτινης φόρμας, και ψήνουμε τα cupcakes στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • 6. Για το γλάσο, χτυπάμε μαζί το βούτυρο με την άχνη, τον καφέ, την βανίλια και την κρέμα.
  • 7. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  • 8. Το μεταφέρουμε σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε τα cupcakes.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

CUPCAKES ESPRESSO
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (2 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση