CINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLS

CINNAMON ROLLS

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 12

 H γυναίκα μου είναι εξαιρετική μαγείρισσα αλλά έχει ένα κουσούρι … θέλει να χώνεται στην δουλειά σου. Μου είπε να γράφω κάτι για το μπλοκ της και το ακολουθώ τηρώντας πιστά τα χρονικά όρια που μου βάζει . Και είναι και πιεστική . Έχει αρχίσει και με κουράζει αυτή η ιστορία .Νοιώθω ότι παντρεύτηκα τον Φυντανίδη. Τι λέγαμε ; Θέλει να χώνεται . Γράψε για τα σιναμον ρολς ότι μύριζε όλη η γειτονιά κανέλα , ωωωωωωωωω τι εμπνευσμένο  .Τελικά είναι πολύ πιο δύσκολο απ΄ότι φανταζόμουν να πρέπει να γράψεις κάθε τόσο ένα κείμενο , την μία για τα σίναμον , την άλλη για μια σούπα ή για μία μπριζόλα .

Βαθμολογία Συνταγής

  • (7 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 250 ml. γάλα χλιαρό
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 της κούπας λιωμένο βούτυρο (συν 1 κ.σ. που θα χρειαστούμε για να αλείψουμε την ζύμη όταν την ανοίξουμε)
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Γέμιση
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 2 ½ κουταλιές κανέλα
  • Γλάσο 1
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • ½ κούπα άχνη ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • Γλασο 2
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ.καρύδια
CINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLSCINNAMON ROLLS

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα και τα αβγά με το λιωμένο βούτυρο ,στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι , τη μισή κούπα ζάχαρη και τη μαγιά .
  • 2. Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να μην κολλάει πια στα χέρια μας . Ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα .
  • 3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού να φουσκώσει (περίπου μια ώρα).
  • 4. Έπειτα σε αλευρωμένη επιφάνια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλο παραλληλόγραμμο (40 cm x 60 cm )και το αλείφουμε με βούτυρο.
  • 5. Ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε όλη τη επιφάνια του βουτυρωμένου φύλου.
  • 6. Τυλίγουμε το φύλο σε ρολό , το κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μισή ώρα ακόμα .
  • 7. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
  • 8. Γλάσο 1 Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το μασκαρπόνε με την άχνη ,τη βανίλια και το βούτυρο.
  • 9. Γλάσο 2 Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη ως που να καραμελώσει.
  • 10. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • 11. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος .

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

CINNAMON ROLLS
  • 7 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (3.9 / 5)

2 σχόλια στο CINNAMON ROLLS

  1. GIANNIS 22 Νοεμβρίου, 2013 at 8:16 πμ #

    Ο Δημητράκης και Εγώ λέμε χίλια (1000) ΜΠΡΑΒΟ, πολύ γευστικά

Αφήστε μια απάντηση