ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος

«Στην Σύρο και συγκεκριμένα στην τραγουδισμένη από τον πατριάρχη του ρεμπέτικου, Γαλησσά υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι.  Δύσκολο να το προσεγγίσεις, κρυμμένο μέσα σε έναν βράχο δίπλα στην θάλασσα. Το εκκλησάκι το ήξερα, πρόσφατα έμαθα ότι μπήκε στην λίστα με τους 10 πιο ωραίους ναούς του κόσμου. Μετά τα 10 εστιατόρια, 7 νησιά, 18 ταβέρνες, 53 σπα, έχουμε και τους 10 ομορφότερους ναούς. Με την ευκαιρία όμως αυτή έμαθα, ότι το εκκλησάκι είναι το τάμα ενός ψαρά που καθώς ψάρευε, ένα πελώριο χταπόδι του άρπαξε το χέρι και τον τράβηξε στην θάλασσα και κλασικά μετά προσευχήθηκε, σώθηκε βγήκε σε αυτήν την σπήλια και έφτιαξε το εκκλησάκι. Αν θελήσετε να το ικανοποιήσετε όλο αυτό δείτε τις φωτογραφίες από την σημερινή συνταγή. Ο ψαράς λείπει.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο) κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. πλιγούρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • ½ κ.γ. μουστάρδα
20160318-DSC05378C-_Users_Vaso_Desktop_20160318-DSC05367DSC05326DSC05327DSC05330DSC05332DSC05334DSC05337DSC05339DSC05340DSC05341ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

Οδηγίες

  • 1. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με νερό για να μουλιάσει.
  • 2. Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε να βράσει για 40-50 λεπτά σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό, τα δαφνόφυλλα και τους κόκκους πιπεριού.
  • 3. Μόλις μαλακώσει καλά το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε κομμάτια.
  • 4. Κρατάμε 1 φλ. από το ζωμό που βράσαμε το χταπόδι.
  • 5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την μαραθόριζα και τα κρεμμυδάκια για 5-6 λεπτά.
  • 6. Στραγγίζουμε το πλιγούρι από το νερό που το είχαμε μουλιάσει και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το ζωμό που κρατήσαμε από το χταπόδι και την μουστάρδα.
  • 7. Προσθέτουμε τα κομμάτια του χταποδιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση για 2 λεπτά.
  • 8. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει το πλιγούρι.
  • 9. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση