CHOCOLATE CHERRY CHEESECAKE
-
- Χρόνος Προετοιμασίας
- λεπτά
-
- Χρόνος Μαγειρέματος
-
- Απόδοση
- 12
- Βαθμός ΔυσκολίαςΜέτριας Δυσκολίας
“Η γυναίκα μου είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος αλλά ταυτόχρονα είναι ο χειρότερος συνοδηγός. Ξεκινάω 4 το πρωί να πάω μέχρι τον Βόλο και να γυρίσω, 5 ώρες οδήγημα “θα έρθω μαζί σου”. Δεν αντιδρώ ενώ ξέρω πως θα εξελίχθη όλο αυτό. Καταρχάς δεν μιλάει. Μπαίνει στο αμάξι φοράει κάτι τεράστια γυαλιά ηλίου και δεν λέει κουβέντα. Και δεν είναι μόνο ότι δεν μιλάει, δεν κουνιέται κιόλας. Θεσσαλονίκη -Βόλο και επιστροφή ακίνητη, σε σημείο να περνάν άσχημες σκέψεις από το μυαλό σου, “”λες να έπαθε κάτι ;” το πιο πιθανό είναι να κοιμάται φαντάζεσαι οπότε και χαμηλώνεις το ράδιο. Πάει και η συντρόφια που θα σου έκαμνε η φωνή των τοπικών ραδιοφώνων. Παρόλα αυτά πάντα χαίρομαι να την έχω δίπλα μου. Δεν ξέρω αλλά το ταξίδι σου αφήνει μια γλυκόξινη γεύση…σαν τσίζκεικ με κεράσια.”
Βαθμολογία Συνταγής
- (4 Βαθμολογίες)
- συνταγη
- εκτελεση
- Βαθμολογηση Μέγεθος κειμένου
Υλικά
- 250 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
- 90 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κόρν φλαουρ
- 200 γρ. μπισκότα (digestive)
- 90 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 300 γρ. τυρί Philadelphia
- 250 γρ. φυτική κρέμα σαντιγί
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. φιστίκια αιγίνης
- Μερίδες 12
- Πιάτο:Γλυκό, Επιδόρπιο, τσιζκέικ
- Τύπος Συνταγής:ΓΛΥΚΑ, Γλυκό, τσιζκέικ
- Συστατικά:philadephia, Βούτυρο, Ζάχαρη, Κεράσια, Κορν φλάουρ, κουβερτούρα, Κρέμα γάλακτος, Σοκολάτα Κουβερτούρα, τυρί philadelphia, φυστίκια αιγίνης, φυτική κρέμα σαντιγί
Οδηγίες
- 1. Βάζουμε τα κεράσια σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- 2. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 1 κ.σ. νερό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
- 3. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει και να γίνει γυαλιστερή.
- 4. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- 5. Σε μία φόρμα 22’ με αποσπώμενο πάτο βάζουμε το μίγμα του μπισκότου και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
- 6. Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί Philadelphia μαζί με τα κεράσια και 150 γρ. κομματάκια κουβερτούρα.
- 7. Προσθέτουμε την κρέμα σαντιγί, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη ζύμη των μπισκότων.
- 8. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σιγά-σιγά στην υπόλοιπη τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- 9. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
- 10. Περιχύνουμε το τσιζκέικ και στολίζουμε με φιστίκια αιγίνης.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
-
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου | -
ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ
Συνταγή από Μ. Παπαδοπούλου |
Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη
4 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή
Βαθμολογία
(5 / 5)
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια