ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 30
  • «Τα σημερινά μπισκότα ονομάζονται Samoa Girl Scout Cookies. Προσκοπίνες στην Αμερική ξεκίνησαν να τα πουλάνε το 1917 πόρτα-πόρτα για να καλύψουν τις ανάγκες των πρόσκοπων και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν πόρους για να μπορούν να προσφέρουν σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Η έννοια της φιλανθρωπίας που τόσο βαθιές και έντονες ρίζες έχει σε κάποιες χώρες. Και είναι και αυτή η ιστορία που όλο θέλει να επαναλαμβάνεται, πολλές φόρες από την ανάποδη πλευρά. Τέσσερεις φορές μέσα στον 18ο και τον 19ο αιώνα έλληνες πρόσφυγες κατέφυγαν κυνηγημένοι στην Συρία και σίγουρα τότες κάποιοι Σύριοι θα μίλησαν για τον φόβο εκχριστιανισμού της χώρας τους και τους χιλιάδες βρωμιάρηδες που κουβαλούσαν αρρώστιες, τα περίεργα έθιμα τους και θα απορούσαν γιατί δεν μένουν να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Σε άλλη μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας καλούμαστε να πάρουμε θέση και να διαλέξουμε πλευρά. Και ας μην ξεχνάμε ότι αυτός που έχει μάθει να προσφέρει και να απλώνει το χέρι του στον άλλον θα το κάνει είτε είναι Έλληνας είτε Σύριος είτε Αφγανός. Αυτός που σκίζει τα ιμάτια του για τον άστεγο Έλληνα και τον βοηθούμενο Σύριο πιθανότατα δεν έχει κουνήσει τον πισινό του για κανέναν.»

Βαθμολογία Συνταγής

  • (1 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. αλεύρι
  • ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • 200 γρ. νιφάδες καρύδας
  • 500 γρ. μαλακές καραμέλες βουτύρου
  • 3 κ.σ. γάλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑDSC05503DSC05507DSC05512DSC05516DSC05517DSC05520DSC05522DSC05523ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑDSC05526DSC05527ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑDSC05534ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑDSC05552

Οδηγίες

  • 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά.
  • 2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το γάλα, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • 3. Τυλίγουμε την ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  • 4. Απλώνουμε τις νιφάδες καρύδας σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  • 5. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο. (1/2 εκ. περίπου)
  • 6. Κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα στρογγυλό μεγάλο κουπ πατ και ένα μικρό για να δημιουργήσουμε την τρύπα στο κέντρο.)
  • 7. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά.
  • 8. Τοποθετούμε τις καραμέλες βουτύρου σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι και γάλα.
  • 9. Βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι καραμέλες.
  • 10. Ρίχνουμε τα ¾ από το μίγμα της καραμέλας στις νιφάδες καρύδας και τις ανακατεύουμε καλά.
  • 11. Με το υπόλοιπο 1/3 καραμέλα αλείφουμε την επιφάνεια από τα μπισκότα για να κολλήσει καλά το υπόλοιπο μίγμα με την καρύδα.
  • 12. Με ένα κουταλάκι βάζουμε σε κάθε μπισκότο λίγο από το μίγμα καραμέλας καρύδας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • 13. Μπορεί να χρειαστεί να ξαναζεστάνουμε το μίγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για να δουλεύεται πιο εύκολα.
  • 14. Μόλις τελειώσουμε με όλα τα μπισκότα, λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • 15. Βουτάμε κάθε μπισκότο από την κάτω πλευρά στην σοκολάτα.
  • 16. Τα αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • 17. Βάζουμε λίγη κουβερτούρα σε ένα κορνέ με πολύ λεπτή μύτη και γαρνίρουμε την επιφάνεια από τα μπισκότα.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΟΑ
  • 1 βαθμολόγησε αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση