ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 1

Βαθμολογία Συνταγής

  • (4 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • ¾ κ.γ. κάρδαμο
  • 40 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 600 γρ. τυρί Philadelphia
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
20160825-DSC0868120160825-DSC08694DSC08614DSC08617DSC08622DSC08625DSC08641DSC08646DSC08647DSC08652DSC08664DSC08666DSC08667DSC08670DSC08672ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ

Οδηγίες

  • 1. Ανοίγουμε τις ίνες από το κανταΐφι με τα δάχτυλά μας για να αφρατέψει.
  • 2. Παίρνουμε το μισό κανταΐφι, το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • 3. Προσθέτουμε 100 γρ. λιωμένο βούτυρο, 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη, κάρδαμο και ανακατεύουμε καλά.
  • 4. Το απλώνουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι, το στρώνουμε σε μια στρόγγυλη φόρμα 28’ με αποσπώμενο πάτο.
  • 5. Το πατάμε καλά για να γίνει επίπεδο και το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • 6. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι για 5 λεπτά και μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο σιροπιάζουμε με αυτό την βάση από κανταΐφι.
  • 7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ για 3-4 λεπτά.
  • 8. Προσθέτουμε το τυρί Philadelphia, άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  • 9. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση κανταΐφι, αφού πρώτα έχει κρυώσει καλά.
  • 10. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τραγανά τρίμματα κανταΐφι και φιστίκι Αιγίνης.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ
  • 4 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Ένα σχόλιο στο ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ

  1. Ηρακλης Μάρτιος 5, 2017 at 4:31 μμ #

    αυτος ο συνδιασμος του κανταϊφιού με την κρεμα και το φιστικι είναι υπεροχος!!!!τελειο το γλυκο!!!!

Αφήστε μια απάντηση