ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

    • Χρόνος Προετοιμασίας
    • λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος
    • Απόδοση
    • 40

“Κάποια μακρινά Χριστούγεννα  και στα χέρια μου έρχεται ένα πακέτο. Ανοίγω το περιτύλιγμα και εμφανίζεται μια έγχρωμη φωτογραφία ενός αεροπλάνου του β’ παγκοσμίου πολέμου. Σε δευτερόλεπτα άνοιξα το κουτί περιμένοντας να εμφανιστεί το αεροπλάνο. Αντ’ αυτού βλέπω ένα σύνολο από πλαστικά κομματάκια και ένα χαρτί με σχέδια για το πως πρέπει να τα ενώσεις για να έχεις το αποτέλεσμα της φωτογραφίας του κουτιού. Περιττό να σας πω ότι το αποτέλεσμα μετά από λίγες μέρες ήταν τραγικό. Τσαπατσούλης από την φύση μου απογοητεύτηκα με το πόσο πολύ απείχε το δημιούργημα μου από εκείνη την φωτογραφία. Απόπειρες έγιναν πολλές από εκείνη την φορά και μετά ,τα αποτελέσματα λίγο καλυτέρα. Έμεινα να θαυμάζω δουλειές άλλων όπως του τεράστιου PER OLAV LUND  .Θα σας συμβούλευα αν έχετε αγόρια να καθίσετε μαζί τους και να κάνετε ένα μοντελάκι. Αν πάλι έχετε κορίτσια σε καμία περίπτωση δεν θα σας έλεγα να κάνετε μαζί ένα Λέοπαρντ . Μπορείτε να ξεκινήστε με τα μπισκοτάκια της γυναίκας μου ….. θέλει την ιδία υπομονή.”

Βαθμολογία Συνταγής

  • (2 Βαθμολογίες)

Υλικά

  • 125 γρ. γραβιέρα
  • 125 γρ. βούτυρο
  • ½ φλ. ηλιέλαιο
  • ½ φλ. γάλα
  • ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 70 γρ. μικρά αμύγδαλα
  • 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
  • 1 ασπράδι αυγού
ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Οδηγίες

  • 1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
  • 2. Τα ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
  • 3. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα χέρια μας .
  • 4. Με τον πλάστη ανοίγουμε την ζύμη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και κόβουμε με κουπ πατ τα κουλουράκια.
  • 5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το μαύρο σουσάμι.
  • 6. Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού.
  • 7. Ψήνουμε τα κουλουράκια στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Βαθμολογηστε αυτη τη συνταγη

ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
  • 2 βαθμολόγησαν αυτήν την συνταγή

  • Βαθμολογία

    (5 / 5)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση